Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Tv

”Det smakar bäst till champagne”

I webb-tv-serien Vinets värld har turen kommit till de mousserande vinerna.
Här förklarar sommelieren Daniella Lundh Egenäs vad det är som gör champagne så speciellt. Och ger ett oväntat tips om dillchips.

annons

annons

För dig som är nyfiken på viner lär du dig i del tre av webb-tv-serien Vinets värld mer om mousserande viner. Daniella Lundh Egenäs, som bloggar på Allt om Vin och har varit vinansvarig på den internationellt erkända restaurangen Frantzén, berättar mer om sin egen kärlek till champagne och om hur den tillverkas.

– Champagen börjar jäsa en andra gång i flaskan, det är det som skapar bubblorna i vinet, förklarar hon bland annat.

Då smakar bubbel bäst

Daniella Lundh Egenäs går också in på hur mousserande vin kombineras bäst ihop med mat. Hon  ger bland annat ett eget tips, där den lite otippade ingrediensen dillchips finns med. Dessutom reder hon ut vilken typ av glas som är bäst att dricka champagne ur.


annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons