Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Tv

Experten: Då kan du bryta mot vinregeln

Rött vin till kött och vitt till fisk. Nja, inte helt sant, visar det sig i del två av webb-tv-serien Vinets värld.
– Det är en bra grundtanke, men inte facit, säger sommelieren Lasse Solum och förklarar taninernas viktiga roll när du väljer vin till maten.

annons

annons

I det andra avsnittet i webb-tv-serien Vinets Värld intervjuas den erfarne sommeliern Lasse Solum om vita viner. Han har under flera år jobbat som vinansvarig på Grand Hôtel i Stockholm och korades till årets sommelier år 2010.

Lasse Solum berättar om varifrån han har fått sitt vinintresse, hur man bör tänka när man serverar ost till vitt vin och varför Frankrike är det dominerande vitvinslandet i Sverige.

Taninerna är nyckeln

Han avslöjar också ett vanligt fel många gör när de hanterar vita viner och menar att man visst kan bryta den klassiska regeln om att man har rött vin till kött och vitt till fisk.
– Det är en bra grundtanke, men inte facit. Tillbehören har stor betydelse och taninerna i vinet är nyckeln, förklarar Lasse Solum.


annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons