Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Här är guiden för de som vill komma billigt undan i Stockholm
Foto: Thinkstock

Så lever du ”lajf” under årets fattigaste månad

Bara för att det är årets fattigaste månad behöver inte det betyda att du som gillar fest och krogliv måste ligga hemma och deppa.
Det finns mängder av möjligheter till en kul och livad månad trots att kontot inte är maxat med pengar.
– Du får skita i att det är lite sunkigt! Du får ju tre öl för en hundring, menar Sofie Strandberg, nöjesskribent på Allt om Stockholm.

annons

annons

Bli en mästerkock

Är du en van ”krogis” som käkar ute mycket under året är det läge att hålla igen under januari. Men deppa inte för det – ta istället tillfället i akt och öva på dina kock-skills. Bestäm dig till exempel för att bli ett proffs när det kommer till klassisk husmanskost, bli duktig på att laga en svingod carbonara eller en mästare på att göra pannkakor eller testa att laga nya roliga rätter som du inte gjort innan. Vem vet, innan månaden är slut kanske du känner dig så varm i kockkläderna att du äter hemma minst en gång i veckan under kommande månader.

Vit månad

Det här tipset låter kanske extremt trist för att vara riktat till en festprisse, men är det någon gång under året som du ska ha en vit månad är det just denna. Bevisa för dig själv att du faktiskt kan gå ut och ha skitkul utan en droppe alkohol i kroppen och att du inte behöver stå i en bar och beställa in shots för att vara poppis. Förutom att din kropp kommer tacka dig i slutet av månaden kommer även din plånbok bli riktigt glad. För som alla festprissar vet är det alkoholen som är den stora pengatjuven när man går ut.

Hemma-hos-häng

I Stockholm umgås man mycket ute på krogen då folk oftast bor långt från varandra. Men under fattiga januari är det dags för skönt häng hemma hos dig själv eller hos dina vänner – ett sätt att träffas som ju både är ekonomiskt och kul. Det finns massor av roliga varianter på hemma-hos-häng. Bjud till exempel på en klassisk hemmafest men med twisten att alla bjuder med sig en gäst som ingen av övriga känner, eller kör ett knytkalas där alla tar med sig ingredienser till en cocktail man gillar – på så sätt får alla smaka på massor av spännande drinkar. Och det bästa av allt – det blir ingen nota att splitta på i slutet av kvällen.

Festlig loppis

Säg åt alla dina klubb- och partyvänner att rensa garderoberna på kläder, skor och accessoarer som inte längre används. Kör sedan en träff där ni säljer eller byter plagg med varandra. På så sätt har både du och dina vänner fixat en ny partygarderob utan att göra av med en krona och kanske till och med tjänat en slant. Dessutom har ni blivit av med sånt som ni inte använder längre – en win win situation helt enkelt.

Dags för sunkhaken

Under januari är det läge att byta ut dyrölen på Sturehof mot tre öl för en hundring på någon av stans alla billiga sunkhak. Kanske känns det jobbigt att du måste ersätta de lyxiga omgivningar du är van vid mot en något enklare miljö – men ignorerar du bara den något fräna doften på toaletten, skippar att äta jordnötterna som stått på bardisken sen förra året och inte sätter dig på någon av stammisarnas platser (då blir det ett jävla liv) – ja då är det riktigt trevligt på de här pubarna. Det kanske till och med slutar med att du kör sunkhakshäng året om och aldrig mer är med om en fattig januari igen…

Intresserad av att leva lyxigt på budgetvis, kolla in Sofies lista här...

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons