Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Att ha mer än en partner kommer bli mer normaliserat tror AOS relationskrönikör
Foto: Thinkstock

Sofie: Dubbla pojkvänner är nästa stockholmstrend

Vilka typ av raggningssätt, förhållande och singelliv kommer bli populärt i stan under 2017?
Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg siar om vilka trender hon tror på nästa år.
– Jag tror stockholmarna är väldigt öppna när det kommer till annorlunda relationer, menar hon.

annons

annons

1. Slut på seriösa bilder

”2016 är året då folk såg helt annorlunda ut på sina profiler jämfört med i verkligheten. Med filter, ljus och poser blev dejtingapparna mer som retuscherade bilder i modemagasin än den egentliga sanningen.

Under 2017 tror jag i och för sig att filtertrenden kommer hålla i sig, men att fler och fler kommer sluta med superseriösa och gravallvarliga bilder och köra på mer avslappnat och lättsamt. Lite mer humoristiska bilder skulle inte skada om vi säger så.”

2. Inte bara par

”Förhållande-konstellationer som inte bara består av det klassiska paret tror jag kommer bli vanligare och vanligare och mer accepterat. Folk kommer inte längre titta snett och sätta kaffet i halsen om du berättar att du har två pojkvänner, är särbo med ditt ex flickvän eller lever i ett öppet förhållande osv. Stockholmare känns över lag väldigt öppna och nyfikna när det kommer till relationer och förhållanden.”

3. Old school dejtande

”Det känns som att singel-stockholmarna mer och mer har tröttnat på nätdejtning och kan tänka sig att börja köra old school dejtande igen. Att bjuda ut någon man träffat via jobbet eller fråga någon man pratar med på tunnelbanan om numret tror jag kommer göra en comeback. Det vill säga, att försöka ragga och dejta på andra platser än på nätet tror jag kommer bli poppis för den modiga skaran.”

4. Singel och nöjd

”Bara för man är singel behöver man inte vara ute och leta efter den rätta hela tiden. Jag tror 2017 är året då stockholmarna till viss del slutar frågar singlar om de träffat någon var och varannan sekund och bara låter singlar vara. Många människor gillar att leva singellivet med allt vad det innebär och vill gärna slippa förklara och försvara sig stup i kvarten.”

5. Blinddejting

”Jag tror att ”blinddejting” kan vara på väg tillbaka och göra en minientré under 2017. Ni vet, när någon man känner tipsar om någon annan de känner som de tycker att man skulle passa ihop med. Skillnaden på att blinddejta nu jämfört med förr är att man inte får kolla upp vem man ska träffa på sociala medier innan man ses. Man får endast en plats och ett förnamn på den personen man ska träffa via sin kontakt och sen får man helt enkelt se hur det går. Ett spännande och kul sätt att ses, och dessutom skönt att inte veta ett dugg om den personen man ska träffa – varken hur personen ser ut, var hen jobbar eller vad hen gjorde förra midsommar.”

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons