Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

”Det största felet folk brukar göra är att överstyla håret”, säger frisören Sofia Ljusberg

Frisörens tips: Så fixar du bästa nyårslooken

Uppsatt, utsläppt, i tofs eller i knut? Vilka trender gäller egentligen när det kommer till festfrisyrer just nu? Och finns det någon som är helt ute? Allt om Stockholm frågade en av stans hetaste frisörer hur man kan fixa frillan inför nyårsafton utan att behöva gå till frisören. – Vill du fixa en trendig södermalmsfestfrisyr är det enkelt, menar frisören Sofia Ljusberg.

annons

annons

Att klä upp sig och piffa sig lite extra är inget ovanligt på årets festligaste kväll. Men hur gör man egentligen en snygg nyårsfrissa helt själv utan att lägga pengar på ett frisörbesök? Sofia Ljusberg, frisör och ägare av salongen Ljusberg Olsson på Östermalm, ger sina bästa hårknep för en festlig look och berättar hur du stylar håret som ett proffs!

Vilka trender kan vi se när det kommer till festfrisyrer just nu?

– Hetaste festfrisyren just nu är "glitterroots och discotoffsar" speciellt till nyår. Men jag tycker det handlar om vad man trivs i och vilken frisyr man har. Jag tycker personligen att man ska ha den frisyr man gillar, men kanske lägger ner extra tid att göra den lite mer festlig.

På vilket sätt kan man göra sin vardagsfrisyr mer festlig menar du?

– För att ge några exempel, gillar du tofs till vardags – locka längderna innan du sätter upp håret. Gillar du att ha knut så lägg ner extra tid på knuten till exempel genom att volymbehandla längderna innan med en volym-tång som volume-master eller mini-krimper för mer tjocklek på håret vilket gör knuten maffigare och extra arbetad.

Om man inte alls är duktig på att fixa sitt hår men ändå vill se lite piffigare ut än vanligt, vad har du för knep då?

– Om du vill se lite piffigare ut än du brukar skulle jag rekommendera någon form av håraccesoar eller bara ett smycke någonstans i håret. Det fnns flera coola profiler som släppt stilrena hårsmycken och det känns väldigt trendigt och rätt inför 2017.

Finns det någon typ av uppsättning/frisyr som känns helt passé?

– Ja en tuperad tofs som kallas ”kråkbo”. Det är en frisyr som nålas in till en knut högt uppe på huvudet och känns tidigt 2000-tal.

Skulle du säga att det finns någon typisk nyårsfrisyr för de olika stadsdelarna i Stockholm, som till exempel en ”slarvig södermalmsfrisyr” eller en ”Klassisk östermalmsuppsättning” ?

– Nä, jag tycker att alla frisyrer passar i alla stadsdelar. Men en trendig södermalmsfrisyr skulle till exempel kunna vara en enkel streetlook där man låter håret falla som det vill efter duschen och spraya det medan det fortfarande är fuktigt. För att lyckas med en östermalmslyxig frisyr skulle jag tänka Hollywood. Ta till locktången och lite torrspray i botten och kamma sedan genom det. Slarvigt, sexigt och stora vågor är ledordet, och inte alls lika svårt som det ser ut.

Vad är det vanligaste felet folk gör när det kommer till att fixa en festfrilla?

– Det största felet folk brukar göra är att överstyla håret. Ett exempel är att man gör lockarna för hårda. Det är inte bra att använd produkter direkt efter att man gjort lockarna, vänta tills värmen lagt sig och använd sedan försiktigt stylingprodukter för bästa resultat. Använd gärna en mjuk spray, det kommer göra så du kan rufsa och röra håret hela kvällen.

Hur tycker du man ska tänka när det kommer till ens outfit och frisyren? Behöver de matcha?

– Ska du gå i galaklänning eller med öppen rygg ska du inte satsa på utsläppt enligt mig,I övrigt tycker jag du ska låta outfiten och frisyren mötas enligt hur du själv vill se ut. Det är då du skaffar din egna look för att möta 2017.

Om man är kille och vill fixa till håret lite extra, finns det några tips och trix?

– Om man som kille vill styla sig extra och har en kortare frisyr rekommenderar jag att du stylar håret med "dustit" eller liknande produkt. Det kommer göra att man på ett avslappnat vis kommer kunna rufsa håret och ändå se bra ut hela kvällen. Torrt hår på killar vinner! Har du långt hår, varför inte köra på tofs? Alternativt att du använder gele och kör på  "barberar-looken" där allt hår kammas bakåt med kam, eller åt sidan med en tydlig bena.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons