Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Överfulla trendiga barer och avancerade cocktails är på väg ut. Starka kvinnor är däremot 2017
Foto: Thinkstock, skärmdumpar Instagram

”Tror på den bonniga groggens comeback”

Vilka trender lever kvar från 2016 och vilka kommer vi få se under 2017?
Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg siar om vad hon tror kommer gälla i Stockholms nöjesvärld under nästa år, och vad som kommer läggas på hyllan.
– Jag tror på den bonniga groggens comeback, säger hon.

annons

annons

Shopping

”Stockholmare är ju medvetna när det kommer till kläder, mode och trender så jag tror att fler och fler satsar på kvalité istället för kvantitet. Att lägga lite mer pengar och investera i ett plagg som håller längre istället för slit och släng-shopping. Sen tror jag att ännu fler upptäcker fördelarna med secondhandshopping, både att det är bra för plånboken och miljön men även för ens personliga stil.”

Kändisar

”Under 2017 tror jag att intresset för dokusåpakändisar från exempelvis Paradise Hotel kommer minska drastiskt. Vi har tröttnat på den här typen av personer och vill se och höra kändisar som gör avtryck och har något vettigt att säga. Jag tror till exempel att Zara Larsson kommer bli ännu större precis som Little Jinder. Två personer med starka åsikter som verkligen kan påverka även när de inte står på scen.”

Mat

”I Stockholm går ju folk ut och äter mycket och nästa år tror jag att stockholmarna vill gå lite back to basic när det gäller käk. Men med detta sagt menar jag inte att det behöver bli tråkigt. Tvärtom tror jag på enklare rätter i lagom stora portioner för ett lagom pris. Folk har tröttnat att lägga halva sin lön på dyra och minimala mellanrätter när de går ut och äter.”

Dryck

”Precis som med käket tror jag på mer och mer enkelhet när det kommer till till exempel cocktails. Många har börjat tröttna på att beställa drinkar med mängder av ingredienser som tar hundra år för bartendern att mixa ihop. Kanske kommer den bonniga groggen med endast två ingredienser på en liten visit i storstan under 2017? Utöver groggens comeback tror jag starkt på den torra cidern och att fler och fler kommer intressera sig för den. Om utbudet bara ökar så borde det ju dyka upp ett cider-hak på söder under nästa år.”

Uteställe/uteliv

”Folk som går ut mycket på krogen har tröttnat på trånga barer där man måste kämpa för att få plats och där sittplats är en våt dröm. Under nästa år tror jag många festprissar i stan kommer bojkotta de minsta barerna och istället börja hänga på lite större ställen alternativt hänga mer och mer på sunkhak där det inte är en omöjlighet att få ett bord. Jag tror även att dagsfesterna som många klubbar kör under sommaren kommer bli populärt under de andra årstiderna också.”

Attityd

”Jag tror att 2017 blir snällhetens år i Stockholm. Eller jag vill så gärna hoppas på det. Jag önskar att en del stockholmare kunde sluta upp med den dryga och sura attityden när man möter nya människor och inse att den stilen inte är tuff någonstans. Det som däremot är coolt är att vara snäll, hjälpsam och tillmötesgående mot människor man träffar på tuben, på krogen eller var det nu kan vara.”

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons