Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Här är de senaste raggknepen från relationsexperten Sofie Strandberg

Sofie: Här är senaste ragg-trenderna i stan

Ragga med jackan på, strunta i att berätta sitt namn eller bjuda på en drink med specialutbilda ingredienser? Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg listar de fem senaste raggningsknepen som sker i Stockholms uteliv just nu. – Det är aningen läskigt att inte veta om personen röstar på SD, menar hon.

annons

annons

1. Påklätt istället för avklätt

Kanske tänker du att ju mer avklätt desto bättre när du vill bli uppraggad, men faktum är att påklätt kan vara minst lika effektivt. Att stå med ytterkläderna på inne på krogen gör att den som spanat in dig måste skynda sig att lägga in en stöt då hen tror att du är på väg därifrån och inte vill missa dig. Så nästa gång du har ett span i baren, skippa att hänga av dig ytterkläderna och stå redo för att bli avklädd av ett ragg…

2. Inget telefonnummer

Förr var det vanligt att man efter en stunds flirtande frågade om telefonnumret när man raggade på någon, idag får man en telefon upptryckt i ansiktet där man ska skriva in vad man heter på Instagram, twitter, snapchap och andra sociala medier. Oftast är detta ett väldigt effektivt sätt att skapa kontakt då det inte känns så ”på” som att fråga efter ett telefonnummer. Däremot är det big no no att gå in på personens Instagram och börja lajka gamla bilder, då blir det genast stalkervarning.

3. Personlig cocktail

Att bjuda någon du är intresserad av på en öl eller ett glas vin är ju oftast en uppskattad gest. Men det senaste i Stockholms raggningsvärld verkar vara att beställa en cocktail där man bett bartendern om specifika ingredienser som påminner om den personen man ska ragga upp. Om man till exempel vill bjuda en drink på en het hipsterkille från Södermalm som gillar att gå i skogen kanske cocktailen bland annat innehåller chili, lingon och IPA.

Aningen smörig och överdriven uppraggning kan tyckas men det öppnar helt klart upp för samtal.

4. Namnlös oldschoolraggare

I motsats till de som vill lägga till sitt ragg på sociala medier där de kan kolla upp allt om personen finns de som inte vill avslöja sitt namn när de raggar. De vill inte att du ska smita iväg på toaletten och kolla Facebook utan att ni ska lära känna varandra som man gjorde ”förr”, det vill säga genom att snacka irl. Detta är helt klart ett roligt sätt att göra ragget mer spännande, men också aningen läskigt att inte veta om personen är en galen ”kattklippsmänniska”, en självgod selfieperson eller en kvinnohatande rasist som röstar på SD.

5. Fegisflirtare

De känns nästan som ett högstadiedisco när man står på krogen och det kommer fram en kille/tjej som vill berätta att hens kompis tycker du verkar som en skön person och är intresserad av dig. Givetvis är gesten ganska gullig men problemet är att det känns väldigt fegt och lite mesigt. Vill du ha något så får du försöka ta det själv – inte skicka fram en polare som ska lösa det åt dig. Dessutom är ju risken att den du är intresserad av faller för din kompis istället för dig, och det vore ju inte superkul.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons