Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Experten: Här är hetaste plaggen på gatorna i höst

Nu är det dags för de tunna shortsen och linnena att åka längst in i garderoben och göra plats för de sköna höstkläderna.
Men vilka trender är det som gäller i år? Vad ska man egentligen tänka på när man shoppar en höstgarderob? Och vilken modefluga kommer stockholmarna falla för?
Allt om Stockholm har pratat en modeexpert som har stenkoll på läget.
– Stockholmare är ett modemedvetet folk som redan börjat spana på trenderna nästa år, men vi behöver lite mer galenskap i våra garderober, menar ELLEs modebloggare Nina Campioni.

annons

annons

Vilka trender kommer vi se mycket av i höst?

– Det viktigaste mönstret i höst är leo-print även om vi ser många andra härliga mönster också som rutigt, brokad, kritstrecksrandigt och blommigt! Vad gäller material är höstens stora drottning sammet, gärna i rött eller blått och då mörka, djupa härliga toner. Sammet kommer du hitta precis överallt i höst.

– Glitter är också något vi kommer märka av, inte bara när det närmar sig nyår utan på alla typ av plagg och hela tiden. Vi ser också en stor revival av plagg med ena axeln bar som var inne för några år sen och min egna personliga favorit, hoodien, får ta stor plats. Militärt kommer, återigen, tillbaka med mycket armégrönt och marint.

Kommer stockholmarna anamma dessa trender?

– Stockholmarna är ju ett väldigt medvetet folk så jag tror att många kommer följa de rådande trenderna samtidigt som många säkert redan är inne på 2017 års trender, vi gillar att ligga lite i framkant! Men överlag blir det nog den vanliga blandningen av hipster, trendnördande och den typiska Stockholmslooken, det vill säga svarta, svart, vitt och grått. Oavsett hur mycket färg och mönster trenderna säger så biter det inte fullt ut på Stockholmarna. Stilrent och subtilt ska det vara.

Finns det några trender du tror kommer älskas extra mycket?

– Jag är säker på att det bor en leo-älskare i alla av oss, så den trenden tror jag många kommer ta till sig. En annan stor trend är bomberjackan och den tror jag stockholmarna är lite extra förtjusta i. Dessutom har arméfärgerna grönt och marint en stor plats i våra hjärtan.

Hur tycker du stockholmare klär sig över lag?

– Jag tycker vi ska vara stolta över vår känsla för stil. Överlag är det en väldigt välklädd stad, det märks att vi gillar kläder, shopping och trender. Men det är också en väldigt kreativ stad och vi har en fantastisk förmåga att inspirera klädskapare lika mycket som vi följer dem. Sen tycker jag det kan vara lite tråkigt att det inte alltid finns plats för allt för personliga stilar, även om många är kreativa så håller man sig ändå innanför ramarna in den del av staden som man kallar sin egen. Det vore kul om det fanns mer utrymme för lite mer "galenskap".

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons