Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Kolla: Så ser det ut i nya superhotellet

Petter Stordalens enorma hotellprojekt ska återge Brunkebergstorg sin forna glans.
Redan nu kan du boka rum på ”Hobo” – ett annorlunda koncept med inspiration från Berlin.
Bland annat kan du skapa din egen musik med rummets Mini Synth.

annons

annons

Efter 1960-talets skövlingar förvandlades Brunkebergstorg till en folktom öken, detta trots sitt fantastiska läge. Stockholms stad har länge haft ambitionen att väcka liv i området, och en del av vitaliseringen är stans största hotellprojekt någonsin.
 

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen har tagit sig an Swedbanks gamla huvudkontor. Byggnaden i brutalistisk 70-talsarkitektur kommer inhysa två hotell. Ett av dem är det fritänkande hotellkonceptet Hobo. Med inspiration från Berlin och Amsterdam blandas funktion med mysfaktor.  
– Hobo vågar sticka ut och göra saker på ett lite annorlunda sätt. Vi har försökt skapa något som är unikt och nytt. Vi ska gå i bräschen och testa mycket nya saker, säger Mattias Stengl, vd för Hobo.

Modern tysk design

Hotellets 201 rum är designade av Berlinbaserade Studio Aslinger. De har bland annat placerat sängen mitt i rummet, och sänggaveln övergår i ett skrivbord. Fönstren ramas in av en ventilliknande öppning i ljust trä som liknar en lufttrumma. Det flexibla systemet Hobo Lighting bygger på̊ en central modul, och via olika infästningar kan man växla mellan vägg-, pendel- eller golv. Aslinger har även satsat på mycket alternativ förvaring. Exempelvis är sängen hög nog för att väskor ska kunna skjutas in under den.
– Sedan jobbar vi mycket med vad vi kallar ”peg-walls”. Där hänger exempelvis en Pocket Synth från Teenage Engineering – med den kan alla gäster producera sin egen musik. Det kommer finnas ett varuutbud i hotellrummen som man inte är van vid, säger han. 

Boka rum redan nu

Hobo invigs i mars nästa år, men du kan boka rum redan nu. Hotellet kommer ha två våningsplan med sociala utrymmen – en egen restaurang och flera barer. Till detta kommer en liten musikscen och ett ”pop up-utrymme”, där lite vad som helst kan inträffa.
– En månad kan det vare en barberare som är där – nästa månad kan det vara en florist, säger vd:n.
Hobo delar byggnaden med ”At Six”, ett elegant lyxhotell med internationell karaktär. På taket finns en gemensam terrass. Där huserar Frida Ronge, en av landets hetaste kockar. På hennes meny kommer det nordiska stå i centrum, med en touch av Japan på ett helt nytt sätt.
– Går man tillbaka 50 år i tiden så bodde det mycket konstnärer och hantverkare kring Brunkebergstorg – det var en spännande plats. Nu vill vi återskapa det här, men på ett modernt sätt. Vi vill att det ska bli ett stadsrum för kreativitet och mycket händelser, säger Mattias Stengl.

John Edgren

AOS WS

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons