Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Klassiska Liljeholmsbadet stängs: ”En säkerhetsrisk”

Sönderfrätt skrov, rostskadade tankar och risk för översvämning.
Klassiska Liljeholmsbadet är livsfarligt.
– I sämsta fall kan besökarna svepas med och klämmas fast. Med sådana säkerhetsrisker måste vi stänga badet, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

annons

annons

Det är efter att ha gjort en underhållsrapport som staden nu kvickt stänger Liljeholmsbadet. Undersökningen har visat att det gamla badet är i ett så dåligt skick att det är risk för besökarnas liv.
– Tidens tand har gnagt på Liljeholmsbadet, som efter 85 år är i så dåligt skick att det riskerar att rämna, säger Åsa Öttenius.

En tidsfråga innan en olycka sker

Problemet är att fukt och klorider trängt in i betongskrovet och orsakat frätskador. Bärande bjälklag, bassängväggar och balkar är skadade. Därtill så är badets balanstankar rostskadade vilket innebär en uppenbar risk för översvämning. Och att något livsfarligt kan inträffa bedömer staden som ”en tidsfråga”.

Kan stängas för gott

Nu ska staden se vad man kan göra med det anrika badet – i värsta fall så kommer det aldrig att öppnas igen.
– Ingen kalkyl har gjorts för en totalrenovering av badet eller nybyggnation än, men klart är att såväl renovering, om den ens är möjlig, som nybyggnad är mycket kostsamt. Det handlar om 100-tals miljoner kronor, bland annat för att det inte finns någon grund att bygga på, säger Åsa Öttenius.

De bokade verksamheter som skulle ha bedrivits på Liljeholmsbadet under hösten ska nu ombokas till andra anläggningar. Exakt hur och var återstår att se och mer information kommer att finnas på stadens hemsida inom kort. När det gäller att ta sig ett dopp så hänvisas nu allmänheten till stadens övriga bad.

FELIX BJÖRKLUND
felix.bjorklund@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons