Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Ny statistik från bostadssöktjänsten Booli.se visar det genomsnittliga kvadratmeterpriset per tunnelbanestation. Länk till pdf i slutet av artikeln.
Ny statistik från bostadssöktjänsten Booli.se visar det genomsnittliga kvadratmeterpriset per tunnelbanestation. Länk till pdf i slutet av artikeln.
Foto: Booli.se

Så mycket är bostaden vid din t-bana värd

Vad kostar bostäderna kring din t-banestation? Mellan den dyraste och billigaste stationen skiljer det nästan 82 000 kronor per kvadratmeter.
Kolla kartan vilka som har högst och lägst priser.

annons

annons

Ny statistik från bostadssöktjänsten Booli.se visar det genomsnittliga kvadratmeterpriset per tunnelbanestation. Mellan den dyraste och billigaste stationen skiljer det nästan 82 000 kronor per kvadratmeter.

De högsta kvadratmeterpriserna finns inte förvånande kring Östermalmstorg, där snittpriset ligger på 104 481 kronor per kvadratmeter.
Lägst kvadratmeterpris finns kring Masmo, där ligger snittpriset på 22 501 kronor per kvadratmeter. Det innebär en skillnad på 81 980 kronor per kvadratmeter.

”Dyrare vid vatten”

Genom att köpa bostad en eller två stationer bort kan köpare spara stora pengar.
- Generellt sett är det billigare ju längre ut i tunnelbanenätet du köper. Det finns dock flera undantag. Trots att det bara skiljer en station i praktiken, så kan det emotionella värdet av att till exempel bo nära vattnet eller i ett hippt område driva upp priserna, säger Josephine Linghammar, marknadsansvarig Booli.se i ett pressmeddelande.

Kvadratmeterpriserna baseras på slutpriser för bostäder som sålts inom en kilometers radie från respektive station mellan 1 maj 2015 till 30 april 2016.
Det genomsnittliga kvadratmeterpriset för hela Stockholms kommun ligger på 69 155 kronor per kvadratmeter.

Här kan du se tunnelbanekartan i pdf-format

AOS WS

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons