Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

”Minigolf är perfekt, alla kan vara med. Nu finns utökad service och mat och dryck på allt fler banor”, säger Hans Olofsson som driver Golfbaren i Kristineberg.
”Minigolf är perfekt, alla kan vara med. Nu finns utökad service och mat och dryck på allt fler banor”, säger Hans Olofsson som driver Golfbaren i Kristineberg.
Foto: Golfbaren

Här finns Stockholms bästa minigolf

Minigolfen är på väg tillbaka. Det menar i alla fall Hans Olofsson, före detta världsmästare i bangolf.
Han tipsar om sina favoriter bland Stockholms minigolfbanor. Och om fula knepen som du kan använda för att vinnna:
– Räkna fel medvetet och räkna gärna motståndarens slag högt när de slår många.

annons

annons

Minigolf är ett klassiskt svenskt sommarnöje sedan 1931. Men i Stockholm har sporten haft ett gäng tuffa år. Vissa banor har fått stänga, nu senast Ersta MGK bangolf i lilla Blecktornsparken på Södermalm. Andra är gamla och slitna.
Men allt är inte boule och bedrövelse – minigolfen är på väg tillbaka, menar Hans Olofsson, före detta världsmästare i bangolf som nu driver Golfbaren i Kristineberg. Han ser en begynnande minigolf-boom i huvudstaden.
– Det händer positiva grejer på minigolfområdet i Stockholm. Jag tror på tillväxt efter relativt svaga år sedan millenieskiftet.

Regnsäker minigolf

De senaste åren har nya och kreativa banor kommit till, flera aktörer erbjuder mat och dryck och nu börjar många också väder- och årstidssäkra sina banor.
– Flera banor med utökad service i form av mat och dryck gör susen. Minigolf är perfekt, alla kan vara med och alltifrån familjerundan till den prestigefyllda kompis- eller företagsmatchen skapar kul upplevelser och minnen varje år. Men nu flyttar minigolfen även inomhus, O’Learys var först ut med sin Äventyrsgolf, till hösten öppnar även vi på Golfbaren en regnsäker anläggning i Vasastan.

Stans bästa banor

Är du sugen på att putta igång sommaren så har Hans Olofsson flera tips på bra banor.
– Har man inte provat Golfbaren måste jag nog vara lite partisk och nämna den först. Men annars bör man besöka Sundbybergs nybyggda Äventyrsgolf och klassikern Tanto vid Hornstull. Sedan är ju O’Learys senaste minigolfbyggen vid arenorna rätt coola också. Vill man ta en utflykt finns det kul banor runt Stockholm också. Siggesta Gårds Äventyrsgolf och Åkersberga Putting Course vid mysiga Stekhuset Oxenstierna i Åkersberga är väl värda en omväg.

Psykningarna som säkrar vinsten

Den viktigaste frågan, hur vinner man då?
– En kombination av tur och skicklighet brukar fungera bäst. Sedan är det ofta så att lite extra noggrannhet och engagemang räcker långt. Till exempel att man kollar hur andras bollar rullar och att man lär sig av det och/eller undviker samma misstag brukar räcka långt. Eller åk till banan någon dag innan och be de lokala proffsen om specialtips, det funkar ofta riktigt bra. Och räcker inte det finns ju alltid psykningarna kvar….

När det gäller det psykologiska spelet i minigolf visar sig Hans Olofsson vara en riktig guru, som gärna delar med sig av beprövade och effektiva fulknep.
– Försvinn iväg när de andra spelar, ifrågasätt sedan lyckade slag och tvinga dem slå om, tipsar han.

Trappa upp psykkriget

Räcker inte det kan du enkelt trappa upp psykkriget.
– Räkna fel medvetet och räkna gärna motståndarens slag högt när de slår många.
Går det bra för dig så kan du förstärka det psykologiska övertaget med rätt typ av irriterande beteende som får motståndarna ur balans.
– Spela bra och låtsas som att det är självklart, det brukar reta många. Att ha tur är annars det mest effektiva för att irritera motståndarna men också svårast att påverka själv….

Här hittar du bra banor i Stockholm

Golfbaren Kristineberg

18 hål stilfull minigolfbana precis vid Kristinebergs tunnelbana på Kungsholmen.

Erbjuder även sommarbistro med alkoholrättigheter på hela minigolfbanan. 

Mer info här

Sundbybergs Bangolfklubb

36 hål bangolf och äventyrsgolf på natursköna Golfängarna i Sundbyberg.

Klubben har satsat på flytt av sin filtbana och adderat en ny vacker Äventyrsgolf i golf-stil.

Mer info här

Tantogårdens Bangolfklubb

18 hål bangolf på betong med kanonläge vid vattnet i gröna Tantolunden.

VM i bangolf arrangerades här 2011 med stora framgångar för Sverige.

Mer info här

O’Leary’s Tele 2 och Mall of Scandinavia

Två jätteanläggningar med restaurang, bowling, biljard, shuffleboard, race cars mm i anslutning till stadens stora arenor, Friends och Tele2.

2x12 hål äventyrsgolf inomhus, en med sport-tema (i Mall of Scandinavia) och en med läcker tematiserad Stockholmsmiljö (i Tolv).

Mer info här

Värda en omväg för banan och/eller miljön

Siggesta Gård, Värmdö

Åkersberga Putting Course, Åkersberga

Lida Friluftsgolf, Tullinge

Brostugan, Kärsön Drottningholm

Kaanans Bangolf, Bromma

Vill ni hitta på något annat än just minigolf? Kolla in vår sponsrade aktivitetsguide här.

MALIN KALDO
malin.kaldo@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons