Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Checka in i Sveriges lyxigaste svit

Sveriges lyxigaste svit har egen biograf, gym, rymlig bastu, värsting-tv, två terrasser – och här lovar man fixa allt vip-gästerna vill ha.
– Vi får massor av konstiga önskemål, säger Madeleine Barck på Grand Hôtel.

annons

annons

För att vara så lyxig är prinsessan Lilians nyrenoverade svit högst upp i Burmanska palatset i Grand Hôtel förvånansvärt mysig. Faktiskt finns lite av Karlsson på taket-känsla där i lyxsviten på 330 kvadratmeter högt uppe bland tak och torn ovanför Strömkajen. Men en väldigt tät Karlsson på taket i sådant fall. En natt här går loss på 70 000 kronor. Det går inte att pruta.
– Vi rabatterar inte sviten, den ska vara kronan i juvelen, säger hotellchef Madeleine Barck om sviten som var bokad 100 dagar under förra året.
I år räknar de med betydligt fler.
– Det finns mycket större efterfrågan nu. Med de två nya arenorna i stan och nya direktflyg, särskilt från Mellanöstern, kommer vi få fler gäster hit.

Egen helikopter

I priset ingår bland annat en svindlande Stockholmsutsikt från två balkonger, kolla klippet här.
Dessutom får du transport till och från hotellet i Bentley, frukost och andra vip-förmåner.
– Sedan kan man göra add-ons. Vi har tillgång till fina båtar, bilar, en helikopter kan stå beredd på Gärdet, din egen kock kan få ett utrymme i vårt kök.

”Nej är bannlyst”

Vip-gästerna har ofta specialkrav.
– Vi får massor av konstiga önskemål och har som inställning att aldrig säga nej. Det ordet är bannlyst, säger Madeleine Barck.
Här kan också gäster som behöver extra säkerhetsarrangemang bo.
– Utrymmena kan stängas helt och man kan komma hit via egen ingång.

Att försöka locka ur Madeleine Barck vilka kända personer som har bott här, eller finns inbokade framöver, är omöjligt. Hon tiger som muren.
– Sekretessen är viktig för oss, vi pratar aldrig om våra gäster.

Eget gym

Det är ingen vild gissning att både toppartister och statschefer planerar att sätta fötterna på de vackra parkettgolven och duvblå heltäckningsmattorna i sviten. De kommer också kunna frossa i high tech, bland annat tv-apparater med böjda skärmar som sitter uppsatta på väggarna i sällskapsrum och sovrum.
Här finns ett eget litet gym, lyxigt badkar som mer är en spapool och en rejält tilltagen bastu.
Vissa av gästerna håller sig mest i sviten vid ett besök, berättar Madeleine Barck.
– Man får en känsla av Stockholm här även om man inte går ut så ofta.

Proffs på fläckborttagning

När gästerna åkt behövs tid att få allt i ordning igen. Bara att städa sviten tar 4-5 timmar. Vinspill på mattan eller något som går sönder måste kunna fixas snabbt. Hotellet har en egen tapetserare som snabbt kan rycka in.
Prinsessan Lilians svit har precis gått igenom en totalrenovering för att kännas mer modern och internationell. Det är 10 år sedan den invigdes
– Även om stilen är klassisk behöver sviten uppdateras. Nu är det också bekvämare möbler och mer komfort. Det vi inte har rört alls är bion, säger Madeleine Barck om rummet med fem riktigt jäsiga röda sammetsfåtöljer och fotpallar som är helt ljudisolerat.

AOS WS

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons