Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Får orange färg och stort grin. I oktober ska klättrare göra Globen till en gigantisk Halloween-installation.
Får orange färg och stort grin. I oktober ska klättrare göra Globen till en gigantisk Halloween-installation.
Foto: Shockholm

Globen får ansikte - blir monsterpumpa

Håll i ratten! Göm barnen! I oktober förvandlas Globen till en skräckinjagande monsterpumpa.
- Jag hoppas att folk reagerar med vördnad och förundran! säger arrangör Bill Schacht.

annons

annons

Hans ansikte är 85 meter högt.

Hans flin 100 meter brett.

I oktober förvandlas Globen till den skräckinjagande karaktären Herr Storpumpa - en installation som väntas skrämma andan ur en hel del Stockholmare.

Läskigt trafikfara eller kreativt upptåg? Tanken från arrangörerna är i alla fall att jättepumpan ska sätta stämningen inför Halloween den 1 november.

– När folk ser Herr Storpumpa hoppas jag att de reagerar med lycka, vördnad och förundran! säger Bill Schacht, grundare av Shockholm, som ligger bakom tilltaget.

Klätter-team ska fästa ansiktet

Under tio dagar i oktober kommer stora spotlights lysa upp Globen-arenen i en pampig orange färg. Det stora ansiktet på pumpan skapas av 750 kvadratmeter vinylplast som specialbeställts från Frankrike.

– Det har tagit lång tid att få hit Herr Storpumpa. Vi har haft massor av pappersarbete, testat olika material till ansiktet och letat klätter-team som kan fästa ögonen och munnen på Globen, säger Bill Schacht.

Projektet att göra Globen till jättepumpa var på gång redan inför Halloween 2013, varför tog pappersarbetet så lång tid?

- Stackars pumpa! Det är inte lätt att vara världens största Halloweenpumpa, särskilt inte när man vill resa. Herr Storpumpa ville verkligen komma förra året, men ett monstervisum tar lång tid att utfärda. Därför är vi väldigt exalterade nu! 

På sin egen Facebook-sida skriver pumpan: "Förarga mig och det kommer att bli trubbel". Finns det någon risk att folk kör av vägen i ren skräck?

– Herr Storpumpas ansikte vätter mot Tanto på Södermalm, så förarna på Nynäsvägen får nog bara en glimt av honom.  Men de som kommer till Globen från tunnelbanan - det är en helt annan historia. Det blir full frontal-kul!

Pumpa-installationen på Globen är en slags upptakt till er halloween-parad den 1 november. Berätta om den!

– Målet är att göra Stockholms Halloween-parad till världens mest kreativa. Kanske kan Herr Storpumpa inspirera människor när de förbereder sina kostymer till paraden!

KRISTIN REHNQVIST
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons