Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Kanske har succén med erotiska romanerna "Fifty shades of Grey" väckt ett nytt BDSM-intresse hos svenskarna? Vill du testa smisk, se bondageshow eller bara hänga med likasinnade så kan du besöka Kinkykvarteret under Stockholm Pride.
Kanske har succén med erotiska romanerna "Fifty shades of Grey" väckt ett nytt BDSM-intresse hos svenskarna? Vill du testa smisk, se bondageshow eller bara hänga med likasinnade så kan du besöka Kinkykvarteret under Stockholm Pride.
Foto: Scanpix/Colourbox

Testa smisk under Pride - i Kinkykvarteret

Smisk, bondageshow och mänskliga hundar.
Det blir några av ingredienserna när Pride park för första gången bjuder på Kinkykvarteret.
– Både inbitna kinksters och nyfikna är välkomna, säger Erik Sundbäck, en av initiativtagarna.

annons

annons

Ett helt kvarter tillägnat BDSM, fetischer och annat kinky blir ett nytt inslag i årets Stockholm Pride.

– I Kinkykvarteret kan man leva ut och testa hur det känns att bli smiskad lite lätt, hur det är att bli ihopbunden, eller hur det känns att ha på sig latexkläder, säger Erik Sundbäck och tillägger:

– Jag vill att det ska vara lite av en "Alice i Underlandet"-känsla - att man sitter i baren och dricker en öl och samtidigt studsar latexhästar förbi, bondage pågår i ett hörn och där står även en farbror och berättar om läderkulturen på 70-talet

Temat för årets Pride-festival är vardag. Det är något som både Erik Sundbäck och Marija Lund, även hon en av initiativtagarna, tycker passar Kinkykvarteret.

– Med Kinkykvarteret vill vi visa både vardag och fest. Jag skulle säga att det är 50/50 - en mötesplats för oss i svängen och ett sätt att visa upp för nyfikna och omvända fördomar, säger Marija Lund.

Mänskliga hundar tävlar

Utöver de prova-på-aktiviteter som kvarteret erbjuder kommer, främst kvällarna, även bjuda på shower och uppträdanden.

– Något som är rätt kinky är att det kommer hållas en agilitytävling med mänskliga hundar, så kallat puppy play, en show där de bland annat hoppar över hinder. Sedan kommer de säkert finnas tillgängliga för att svara på frågor - eller så fortsätter de att vara hundar och skuttar omkring i någon liten hage. Våra mänskliga ponnyer kommer no att ha en hage i alla fall, tror jag. Det tycker jag är fantastiskt. Jag kan själv inte relatera till det som de känner, men jag tycker att det är fantastiskt att de får leva ut det, säger Erik Sundbäck.

Andra exempel på underhållning är bondageshow och så kallad florentine flogging.

– Det är en piskteknik med två piskor, som är väldigt rytmiskt och vackert. Men det kan vara lite magstarkt för vissa.

Marija Lund berättar att ett missförstånd som finns om bondage är att det alltid måste leda till vanligt sex.

– Det behöver det inte göra, utan själva bondage-akten kan vara höjdpunkten. Vi kommer att ha uppvisning av japansk repbondage, som är vackert att se. Det är väldigt intimt och det kan vara både avslappnande och upphetsande, säger Marija Lund.

Hur kinky kommer kvarteret att bli?

– Det beror på vilka som kommer, säger Erik Sundbäck.

Enligt Erik Sundbäck är Kinkykvarteret inte till bara för de redan inbitna och kunniga.

- Både inbitna kinksters och nyfikna är välkomna. Nybörjare kan testa på olika saker och det finns representanter från de olika föreningarna på plats att fråga saker. Många är nog nyfikna men vågar kanske inte prata om det, förr i tiden skickade man brev till Svt:s "Bullen", det här kanske kan vara lite som det, säger han.

Kan alla ha glädje av Kinkykvarteret?

– Om man har ett öppet sinne. Ingen är ju tvingad att göra något. Det är viktigt att man går in med respekt, att man tänker "Jag kanske inte gillar det, men du gillar det och det är okej".

Vad ska man tänka på om man vill komma dit som nybörjare och testa något?

– Inte vara full - då får man inte vara med och leka. Det är viktigt med samtycke och medvetna val, så att man inte är aspackad och gör någonting som man vaknar upp och ångrar dagen efter.

Erik Sundbäck tipsar också om att man ska våga fråga om det är något man undrar över. Men också: våga testa!

– Är man nyfiken så ska man testa och om du vill göra något mot någon annan - prova på dig själv först. Det är ett stort smörgåsbord, där man kan smaka och testa! Och det finns alltid någon att hålla i handen, säger han.

Vill bryta mot normer

Kinkykvarteret kommer vara "en park i parken", ett avgränsat område i Pride park på Östermalms IP, med 18-årsgräns.

– Anledningen till att det är avskilt är lika mycket för folk som inte förstår det här eller ska behöva se något de inte vill se och lika mycket för de som vill leva ut, som inte ska behöva få sneda blickar. Det är en säker plats - folk ska må bra och känna sig hemma.

Med Kinkykvarteret vill intiativtagarna skapa en egen värld med andra normer.

– Även Pride har ju normer, det finns en hetero-norm, en homo-norm - och vi vill bryta mot det normativa uttrycket för kärlek. Mest av allt vill vi belysa att det finns en verklighet som ser annorlunda ut, det finns ju mycket fördomar om BDSM - utifrån kan det te sig väldigt brutalt. Men grunden till allt är kärlek och respekt, säger Erik Sundbäck.

Även Marija Lund framhåller att Kinkykvarteret är en viktig del av Pride, för att motverka fördomar. En fördom man vill motverka är den att bdsm utövas av en rik, dominant man som har hand om en liten flicka, som i boken "Fifty shades of Grey".

– Det kan vara alla olika konstellationer. Dessutom används ju BDSM ibland i obehagliga sammanhang, som våldtäktsdomen i Lund. Vi vill lyfta fram hur viktigt det är med samtycke, säger hon.

SARA LODIN
sara.lodin@alltomstockholm.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons