Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

SPONSRADE GUIDER Startsidan / Stadsliv

Museum i Stockholm

Välj område:

I Stockholm finns ett fantastiskt utbud av museer och utställningar, oavsett vad du är intresserad av. Många museer har dessutom fri entré Sök information i vår museiguide och strosa runt på museum på egen hand, ta med familjen eller överraska din partner. Här finns inspiration för alla smaker.

polismuseetUtryckning.jpeg

Utryckning! Om radiopolisen

Polismuseet Följ svensk radiopolis från starten! Titta och lyssna på radioutrustningen. Testa vår polisväxel och se de första polisbilarna från 1940-talet. Roligt för hela familjen.

Pris
Entré: Unga upp till 19 år gratis, vuxna 60 kr, studenter och pensionärer 40 kr.

Läs mer

Bild

Vårsalongen är Liljevalchs  tradition från 1921 men året 2016 blir på flera sätt ovanligt. Hela salongen flyttar till City och för första gången kan vi visa utomhuskonst.

Liljevalchs Konsthall 2016 inleds renoveringen och utbyggnaden av Liljevalchs. Enligt planerna ska den nya byggnaden, ritad av Gert Wingårdh, sammanlänkas med Carl Bergstens rosa byggnad på senhösten 2017.

Därför flyttar Vårsalongen till City och blir en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm. Högst upp i en byggnad i  Gallerian-kvarteret disponerar konsten 1800 kvm i två plan och med två terrasser. Ingång från Brunkebergstorg, Malmtorgsgatan 8

Öppettider måndag tom torsdag 12-20

Fredag tom söndag 11-17

Entré 20 kr

Mer information på http://www.liljevalchs.se

Bild

Välkommen till havs

Sjöhistoriska Museet Ditt sätt att leva är inte möjligt utan sjöfart. På Sjöhistoriska berättar vi historien om dig och din värld. Från små modeller via finurlig interaktivitet till fascinerande föremål lär du dig mer om villkoren till havs - då och nu.

Läs mer

Färgfabriken_Museum.jpeg

Vernissage 8/9, kl. 17-21

Färgfabrikens Kafé AB Utställning, Balans och Provokation. Färgfabriken presenterar fyra samtida konstnärer från Burma/Myanmar som ställer ut videoverk och installationer på temat balans och provokation. Invigning kl. 19.00 följt av performances. Varmt välkomna! Lövholmsbrinken 1, 117 43 Stockholm

Pris
Fri entré

Läs mer

Bild

Bonniers Konsthall

Bonniers Konsthall AB Upptäck samtidskonsten! Bonniers Konsthall visar den nyaste konsten och har Stockholms spetsigaste utställningar. Här finns också en butik, ett mysigt café och ett omfattande program med guidade visningar och spännande aktiviteter – allt för att göra konstupplevelsen så rik som möjligt. Sedan februari 2015 är det fri entré till alla utställningar!

Gratis inträde!

Läs mer

etnografiska

Möt världen - gå vilse bland tusentals föremål!

Etnografiska Museet För dig som är intresserad av världen! Gör en annorlunda utflykt - upplev konst, kultur och mat i en inspirerande miljö.

Gå vilse bland historiska föremål eller se utställningar om vår samtid. Just nu: Playground – en lekfull utställning om normer och rätten att vara sig själv.

Fri entré!

Läs mer

Regalskeppet sjönk 1628.

Upptäck världen Samtidigt!

Vasamuseet I Vasamuseets nya utställning Samtidigt berättar vi om vad som hände runt om i världen under första hälften av 1600-talet, samtida med skeppet Vasa.

Välkommen till Vasamuseet!

Läs mer

Bild

Sveriges största museum, bara 10 minuter från city!

Naturhistoriska riksmuseet Är du nyfiken på universum, jordens och människans utveckling, Sveriges natur och dess mångfald? Stilla då din nyfikenhet i våra utställningar. Här upplever du naturen under ett och samma tak! Möt nykläckta dinosaurieungar, lyssna till ylande vargar och besök polerna med pingiviner och isbjörnar.

På Naturhistoriska riksmuseet ligger även Cosmonova som visar filmer i världens största filmformat och Sveriges största digitala 3D. Under den enorma kupolen på 760 kvadratmeter tas du med till fascinerande platser på jorden, nere i haven och ända ut i yttre rymden.

Läs mer

abergs

Ett utflyktsmål för hela familjen!

Åbergs Museum Åbergs museum är världens enda konst-, serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal, en av världens främsta antika Disneysamling, Trazankoja i tre våningar och världens minsta och enda Stig-Helmermuseum.

Pris:
50-80kr

Läs mer

Bild

Magiska Millesgården

Millesgården Här finns två hektar italienskinspirerad skulpturpark med fontäner och blomsterrabatter samt ett konstnärshem från förra sekelskiftet byggt av skulptören Carl Milles och hans fru konstnären Olga Milles. I konsthallen visas 3 utställningar per år.

Dessutom: prisbelönt café och omtyckt museibutik.

Läs mer

Bild

Fjärilshuset i Hagaparken

Fjärilshuset Haga Ocean Nu har Fjärilshuset slagit upp portarna för ett av nordens största hajakvarium, Haga Ocean. I den 30 meter långa tanken som rymmer 1,2 miljoner liter vatten simmar färgglada fiskar tillsammans med stora och små revhajar.

Läs mer

Live på Scen

Live på scen: Combo de la Musica

Fotografiska Live i Fotografiska Studion: Combo de la Musica Combo de la Musica har ett sound som är både nytt och gammalt, både explosivt och lyhört, både coolt och hett. Med influenser från afrobeat, motown, salsa, jazz och boogaloo är Combo de la Musica ett band som gör skäl för sitt namn.

Pris
120kr

Läs mer

annons

annons

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

Sponsrade listor

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons