Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

"Vad blir nästa steg? Att förbjuda pensionärer?" undrar Sofia Johansson, som fikar med sin mamma och son.
Foto: Per-Olof Sännås

"Fel och diskriminerande"

Kungsholmenfiket Nelly Cafés beslut att porta barn har väckt starka känslor. Vi frågade fikafolket på stan: rätt eller fel?

annons

annons

Efter Nelly's Cafes barnförbud förra helgen har diskussionerna kring det kontroversiella ämnet gått heta. I Aftonbladets omröstning ställde sig läsekretsen snabbt bakom ägarens beslut.

Allt om Stockholm tog en vända på stan för att höra åsikterna bland kafébesökarna.

Inne på anrika Vetekatten är lunchrusningen i full gång. Sofia Johansson, 37, fikar med sin mamma och lilla Theodor i en barnvagn bredvid bordet – och här är det inga muntra miner när kungsholmsfikets tilltag kommer på tal:

– Jag tycker att det är fel och diskriminerande. Det är bra att folk reagerar mot det. Vad blir nästa steg? Att förbjuda pensionärer, frågar sig Johansson som får medhåll från sin mamma.

Och det är faktiskt en väldigt tyst bebis som får ta plats i knäet medan fotografblixtarna lyser upp det dunkla rummet.

"Dåligt för restaurangerna"

Vid Urban Coffee på Drottninggatan en bit bort sitter Tony Canarp, 70, och försöker fånga lite sol till kaffet. Hon menar att föräldrarna bör ha bättre koll på barnen, men något förbud kan hon inte ställa sig bakom.

– Jag tycker att föräldrarna ska ta hand om barnen så att de inte stör gästerna. Det är dåligt för restaurangerna eftersom de förlorar pengar, men jag är inte för något förbud, menar hon.

Utanför fiket på samma gata går pappalediga Niclas Sjöberg, 34, förbi med sin barnvagn. Han bor på Kungsholmen men ser direkt road ut när ämnet kommer på tal. Och han ser en potentiell lösning på problemet.

– Jag tycker att det är ganska roligt, faktiskt. Jag skulle nog uppskatta det själv om jag inte hade barn. Men det bör finnas fik med mer fokus på barn, som alternativ, säger han.

"Förstår folk som hatar barn"

Utanför Bolero Café strosar Björn Fridén, 28, förbi.

– Jag förstår folk som hatar barn i kafémiljöer, men samtidigt förstår jag argumentet med ålderskriminering. Jag lutar åt ett stort "kanske" i den här frågan, eftersom jag har stor förståelse för båda sidor.

Samtidigt fortsätter hyllningarna att droppa in i Allt om Stockholms kommentarsfält. Av de i skrivande stund över hundra kommentarerna är det få som ställer sig negativa till åldersdiskrimineringen – tvärt om. Som signaturen "Jonas M" uttrycker det:

"Har själv två småbarn och känner mig inte ett dugg "diskriminerad". Förstår mycket väl att folk kan störa sig på barn. Nu vet jag ju vilket ställe jag kommer gå till när jag har barnvakt och vill ta en kaffe i lugn och ro." 

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons