Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Mörk och tung är vintern. På Freys Health Academy finns ett särskilt rum för ljusterapi.
Foto: Åke Eson Lindman

Stressade stockholmare - här är er nya oas

En fristad för jäktade stockholmare. Nu öppnar Freys Health Academy, ett slags spa med behandlingar för stressade.
– Jag kom på idén när jag själv var utbränd, säger Annika Tell, hotelldirektör för Freys.

annons

annons

Under ett möte år 2000 märkte Freys hotelldirektör Annika Tell plötsligt hur hörseln försvann. Kollegornas munnar rörde sig, men hon förstod inte ett ord. Diagnosen kom snabbt - Annika Tell var utbränd. Och det var under den långa perioden av återhämtning som idén om Freys Health Academy uppstod: en oas för stresshantering.

– Det var jättetufft att vakna på morgonen och veta att jag skulle till läkare på en adress, till massör på en annan och till en tredje adress för samtalsterapi. Då kom jag på att det vore häftigt med ett ställe där allt är samlat, säger Annika Tell.

"Ljusterapi, läkare och meditation"

I den 200 kvm stora lokalen på Rådmansgatan ryms nu rum för naprapati, samtalsterapi, läkare och meditation. Här kan man också få ljusterapi i ett specialdesignat rum.

– Hit ska människor kunna komma och få hjälp för att bli friska, dessutom ligger det i anknytning till vårt hotell så att gästerna kan boka in behandlingar eller konferens. Det passar ihop med verksamheten på Freys, säger Annika Tell.

I ljusterapitrummet har ni äggklockor som mäter tiden man betalat för. Hur avstressande är det egentligen att sitta och lyssna på högljutt tickande?

– Jag vet inte. Vi har inte provat ännu, utan bara suttit i stolarna som är jättesköna. Jag tänkte att det var en service, att människor med kontollbehov kan ha koll på hur lång tid det gått. Men vi ska se över det.

Varför har ni konferensrum med saccosäckar?

– Det var vår konferensansvarige som fick en förfrågan om det gick att sitta på ett annat sätt. Jag tänkte "Gud vad häftigt". De är jättesköna att sitta i och ergonomiska.

Vilka andra ställen i Stockholm tycker du är bra för stressade själar?

– Sturebadet. Dit kan jag gå och lägga mig i en stol och slappna av med en smoothie. Man kan få en behandling eller bara andas och vara för sig själv.

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons