Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Foto: Stockholmsflugan/Carolina Byrmo

"Här är sexshopparnas Seven-eleven"

Storsäljaren "Femtio nyanser av honom" sägs ha ökat försäljningen av sexleksaker.
Och varannan svenska har en vibrerande vän i byrålådan.
Men var i stan vill du göra inköpen som vässar sexlivet?
Vi guidar dig rätt.

annons

annons

Mycket har hänt sedan Charlotte i "Sex & the city" blev beroende av sin knallrosa rabbit. I dag säljs sexleksaker på apoteken, och nätförsändelserna går varma över landet. Varannan ung svensk kvinna äger en sexleksak, enligt en undersökning från RFSU. Så det borde vara helt odramatiskt att stega in på en sexshop helt dedicerad vibratorer, handklovar, lösvaginor och sexiga underkläder - eller?

AlltomStockholm tar en rundtur på stans sexleksaksshoppar. Vilka känns uppdaterade? Fräscha? Var vill man gå med kärleken/vännerna och bara botanisera? Häng med.
 

Secrets/Afrodites apotek, Katarina bangata 17

Vad: En av Stockholms första sexshoppar som riktade sig till en kvinnlig/unisex-publik, med brett utbud.

Intryck: Nej, det här är inte butiken som utstrålar diskret stil och elegans. Mycket av allt, från golv till tak, attiraljerna som skulle ha gjort en Texas-strippa - manlig så väl som kvinnlig - nöjd (stringkalsonger med elefantsnabel!) blandat med eleganta Lelo-leksaker i exklusiva askar. Det är tofsar, bjäfs, rött och rosa, sammet och siden, Kama Sutra och smiskvippor, en tsunami av erotik. Det är en ogenerad röra som skulle kunna få dig att rodna, om det inte vore för den kunniga och totalt obesvärade personalen. Butikens ägare, erotikpedagogen Ylva Franzén, pratar sex lika ogenerat som vore det trädgårdsodling. Det är en varm och inbjudande stämning, som lockar till att våga klämma och känna på prylar.

Du hittar: Oljor, stimulerande krämer, smiskredskap, allt som vibrerar och surrar, dildos i mängder av material, stort utbud av underkläder och dessutom filmer, litteratur och smycken.

Omdöme: ++++ Till utseendet sexshopparnas motsvarighet till restaurang Koh Phangan, men butiken vinner på charmen.

 


Martinshop, Östgötagatan 75

Vad: Sexshop med butik i två plan.

Intryck: Fönstren täcks av stora blå posters med könssymboler och orden "toys & oils", samt ett litet utställningsfönster med några få prylar. Som om det vore något jättehemligt och skamligt där inne. Det lockar inte direkt att gå in - vem vet vad som väntar? Själva butiken är lika opersonlig som Clas Ohlson med hyllor fulla av prylar - men i stället för borrmaskiner hittar du lösrövar i silikon och dildosar i alla storlekar. Det är totalt o-mysigt att gå runt här.

Du hittar: Gigantiskt utbud av leksaker (stort utbud för män), kondomer och filmer. En del kläder, men vackra, sensuella underkläder lyser i stort med sin frånvaro (nej, dit räknas inte en kassler-kroppsstrumpa).

Omdöme: ++
 


Kino Shop, Döbelnsgatan 4

Vad: Klockan 03.00 på natten. "Helvete, älskling, vi har ju slut på glidmedel med chokladsmak!". Då är det till Kino du beger dig. Det här är sexshopparnas motsvarighet till 7-11 - öppet dygnet runt.

Intryck: Sett utifrån - det här skriker ju runkbås! Svarta fönster och en anonym dörr. Väl inne öppnar sig i stället nånslags kitsch-neonrosa-hej-vi-hamnade-i-strippornas-omklädningsrum-butik. Och tja, med tanke på det här företagets andra verksamhet, så är vi därmed inte långt ifrån sanningen (skabbigt!). Personalen är dock trevlig och svarar obesvärat på frågor, och det finns en hel del prylar att botanisera i.

Du hittar: Stort utbud av leksaker och oljor, det mesta ett par på nattutryckning kan behöva, men underklädesutbudet är skapat för en 80-talsstrippa.

Omdöme: +++ (ett extra + för öppettiderna)
 


Lovestore, Bondegatan 4

Vad: Liten butik som funnits i över 12 år.

Intryck: Skyltfönstret är mörkt och mystiskt, som en tolkning av ett "Femtio nyanser av honom"-omslag med fransar och svartvita bilder. Väl innanför är intrycket varmt och feminint, butiken är liten men naggande god, och doftar gott. Rar, rosahårig personal.

Du hittar: Underkläder, leksaker för både honom och henne, oljor, böcker och smycken. Plus för ett sött provrum. Även fina doftljus och duschkrämer.

Omdöme: +++ Klart godkänd liten godbit.Pom Pom Parlour på Berns hotell/klubb Gallery 2.35:1, Näckströmsgatan 8

Vad: Tar du dig innanför sammetsrepen på Berns nattklubb/galleri på det nedre våningsplanet, så väntar inte bara drinkar och dansgolv, utan även en liten men fullmatad sexshop.

Intryck: Inredningen i svart och guld andas syndig, futuristisk nattklubb i Berlin, och utbudet känns exklusivt. Personalen är trevlig och avslappnad - och troligtvis luttrad. Att stå i butiken 03 en lördag med berusade besökare måste ibland kräva ett Anders Timellskt "Kämpa".

Du hittar: Gimp-masker á la 2013 (tänk "Pulp fiction" men med kaninöron), olika typer av vibratorer, dildos och butt pluggs, men också smycken, skor och underkläder. Det par - eller den framgångsrikt raggande singeln - som gör en helkväll och bor på Berns hotell kan förgylla kvällen med ett besök här (eller ta del av det Pom Pom-utbud som kan beställas på roomservice).

Omdöme: ++++ Synd - av den rätta sorten!
 


Pistill, Drottninggatan 100

Vad: Modern, lyxig butik långt uppe på Drottninggatan.

Intryck: Som att kliva in i en fransk underklädesbutik, men den som skärper blicken hittar eleganta smiskvippor, handklovar och masker bland de vackra underkläderna. Längre in i butiken finns ett stort utbud av allt som vibrerar och surrar, för både honom och henne. Butiken doftar gott och är bedårande. Glidmedel, massageljus och vibratorer presenteras på kakfat och eleganta hyllor, mellan prunkande blombuketter. Jag kommer rätt in i en diskussion mellan en expedit och en kvinnlig besökare, och expediten förklarar obesvärat hur olika typer av glidmedel påverkar slemhinnorna, och vilka man ska akta sig för.

Du hittar: Utöver underkläder och sexhjälpmedel (även böcker och filmer) också fina doftljus och badbomber.

Omdöme: +++++ Bäst på testrundan! Att vässa till sexlivet ska kännas lyxigt och sensuellt, det gör det här.Stockholmsflugan
tipsa@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons