Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Foto: Rotsee/Wikipedia

"Kvarnen är det bästa raggstället"

Vad är det märkligaste du sett på krogen?
Allt om Stockholm har ställt den frågan – och många fler – till flera av stans största nöjesprofiler.
I dag: författaren Unni Drougge.
– Jag blev utkastad från Spy bar nyligen. Det är lite kul att bli utslängd som 50-åring, säger hon.

annons

annons

Vilket ställe är bäst i Stockholm just nu?

– Lisas Café på Skånegatan, för det är så genuint. Damen som driver det går upp klockan fyra varje morgon och bakar allting själv. Rödrutiga dukar, inte bullrigt men ändå livligt.
 

Vilket är ditt absoluta favorithak?

– Jag bor i en så krogtät miljö att jag bara behöver titta ut genom fönstret för att uppleva krogliv. Urban Deli vid Nytorget känns lite uttjatat och har utsatts för mycket hån, men det är jävligt barhäng där. Det borde inte vara så trevligt efter som det känns som en fejkad och designad trivsel, men det är faktiskt en bra mötesplats. Klientelet gör att det slår både Imperiet och skybaren i Skrapan.
 

Vad är du ute efter när du går ut i Stockholm?

– Kvarnen en sen kväll är det överlägsna raggstället, som en köttgryta. Men jag går inte ut för att ragga utan för att snacka, så jag går inte till ställen där musiken är så hög att man inte hör sina egna tankar. Innan löning är Karmen är ett bra ställe eftersom de har öl till happy hour-priser. Det luktar lite äckligt men är ändå underskattat. Sen tycker jag att Under bron det är ju oslagbart om man vill få en kontinental klubbupplevelse, och Trädgården och Debaser Slussen på sommaren. Jag riskerar att träffa mina barn där och då blir de irriterade, men jag gillar att det finns utrymme för många åldrar.
 

Var gick du ut oftast för 10 år sen?

– Riche jättemycket och på Spy bar. Men nu för tiden åker jag inte in till stan så ofta, det finns så mycket på Söder där jag bor.
 

Har du någonsin hängt någonstans som du skäms över?

– Kelly's på Folkungagatan, det är rätt dräggigt men kan ändå vara roligt. Jag träffar förvånansvärt många av mina läsare där, men det är inte dit jag drar mina snobbiga vänner, för då blir de på dåligt humör.
 

Vad får man absolut inte göra på krogen?

– Slåss. En gång stod jag utanför Kelly's i min päls och då var det några som trodde att jag var en rysk hora. Mina manliga vänner blev väldigt upprörda och så blev det bråk. Det kan också vara störigt med snubbar som limmar, men i allmänhet tycker jag att fler ska våga ta kontakt med nya människor på krogen. Som det är nu står de flesta i gäng och pratar bara med de dom känner.
 

Vad är det konstigaste du sett på krogen?

– Det galnaste var när jag blev utkastad från Spy Bar nyligen. Jag var där med vänner och firade och var så glad, lite full men helt lugn och städad. Sen kom en vakt och vakten sa ”det är bäst att du går nu”, så då gjorde jag det. Men sen träffade jag en trevlig kille utanför, så det gjorde inget. Det är lite kul att bli utslängd som 50-åring, det har aldrig hänt mig förut.
 

Vilket är ditt allra bästa krogminne?

– Det bästa krogminnet är en mix av att stämningen, att man är där med rätt människor och att man träffar nya människor. När man har bra flyt. Men jag går inte ut så mycket längre, jag sitter mest hemma och skriver.
 

Vilket är ditt allra värsta krogminne?

– Om det är tråkigt går jag hem, för kvällen måste vara så rolig att den är värd baksmällan, hjärncellerna och pengarna. Den kalkylen får man göra.
 


Kristin Rehnqvist
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons