Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Foto: Magnus Liam Karlsson

"Är trött på att folk blir så drängfulla"

Vad är det bästa med att bo i Stockholm och vad suger?
I Allt om Stockholms intervjuserie "Mitt Stockholm" ger en mängd kända Stockholmare sin syn på livet i den kungliga huvudstaden.
I dag: TV4-stjärnan Jenny Strömstedt.

annons

annons

Vilken är Stockholms vackraste plats?

Det kanske verkar lite lättköpt men Monteliusvägen på Mariaberget är etta på vackrasttoppen. Möjligen spelar det in att min man friade uppe på berget medan nyårsfyrverkerierna smällde i yrsnön och Riddarfjärdens is bredde ut sig vid fötterna...
 

Vilken är den fulaste?

– Hornsgatans nedre del mot tullen har svårt att snygga till sig trots att den kämpar.
 

Var någonstans i Stockholm skulle du aldrig gå?

– Jag har bott i stan sen jag var femton, jobbat som reporter i många år och trodde att jag varit överallt när jag häromveckan körde bil i Vendelsö. Det var nytt.
 

Vad gör dig mest lycklig i Stockholm just nu?

– Jag är lycklig över att hela min familj med dess styv, plast och bioförgreningar samlats inom en radie av ett par kilometer i innerstan.
 

Vad stör du dig mest på i stan?

– Jag är fruktansvärt trött på att folk måste bli så drängfulla på helgerna. Vad hände med att dricka sig glad och upprymd och sen gå hem och somna?
 

Var går du om du vill gömma dig från omvärlden?

– Jag lämnar stan och åker ut till min stubbe i den sörmländska skogen.
 

Vad är det konstigaste du sett på tunnelbanan?

– Jag vill säga att runkgubbar är det konstigaste jag sett på tunnelbanan, även om blottare funnits i alla tider. Jag är ju vuxen och kan säga ifrån men många barn åker själva och kan de inte bara sköta sina ärenden privat.
 

Står du någonsin i kö? I vilken i så fall?

– Jag står ofta i kö. Mest i livsmedelsbutiker och på Centralbron när jag har glömt bort att det bara är korkat att ta bilen genom stan i rusningstrafik.
 

Det är lördag och du har 2 000 kronor att smälla. Vad hittar du på?

– Åh. Jag äter frukost hemma för att spara på kulorna men går sen till Sagamotion , 60 kronor för medföljande till medlem, för att träna Hard Core results med Adam Scott. Sen är jag redo för en kolhydratchock på Pontus och äter Hamburgare för fyrahundraspänn, men marängsuissen efteråt är ändå gratis och gudomligt god. Promenerar tillbaka till Söder, lämnar ogärna stadsdelen, och kvistar förbi Fotografiska för 100 kronor på vägen för att få mig lite kultur till livs. Går förbi Stadsmissionen och köper ännu en fuskpäls, 550 kronor. Ringer sedan ner Mariatorgets Golf och Countryclub-medlemmar till Bistro Sud och äter ostron och dricker champagne tills pengarna är slut. Vandrar hem över torget och är mycket glad och nöjd.
 

Du är finansborgarråd för en dag och har 100 miljoner kronor till att göra Stockholm till en bättre stad. Hur spenderar du dem?

100 miljoner är lite lite cash för att dra ner all trafik som nu går mitt i stan i en tunnel under, speciellt som jag också vill bygga en t-bane ringled som knyter samman tvärförbindelserna och gör att staden kan växa på ännu fler håll. Så istället bygger jag massor av fotbollsplaner, basketkorgar och skateramper som gör att även oorganiserade vuxna kan ha kul utomhus.


Louise Cassemar
louise@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons