Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Stadsliv

Foto: Dreamhack

StarCraft-fansen invaderar Stockholm

I helgen samlas 2 300 sportintresserade i Globens Annex för att live-följa en turnering där en stor del av världseliten finns på plats och prispotten ligger på 150 000 kronor.
Men nej, det är inte Tre Kronor som värmer inför Hockey-VM.
Under Dreamhack EIZO Open är det e-sport och StarCraft 2 som gäller.

annons

annons

E-sporten har exploderat på senare år, vilket inte minst märks när Dreamhacks EIZO Open slår ner i Stockholm i helgen.

Läktarplatserna till turneringen, som pågår i två dagar, är i stort sett slutsålda vilket innebär att Annexets 2 300 säten kommer att fyllas under både lördagen och söndagen.

"Räknar med fullsatt"– Ja, vi räknar med i stort sett fullsatt. Alltså 2 000 personer som tittar på matcherna, ungefär som vilken sport som helst, säger Fredrik Nyström på Dreamhack.

Hur spelas turneringen?

– Vi har ett tak på 128 spelare, det finns fortfarande några platser kvar men vi räknar med att de fylls upp. Och det är folk från hela världen som tävlar, och en blandning mellan glada amatörer och världseliten, koreanska proffs och svenskar som är proffs i Korea.

– Första dagen är gruppspel, då kommer man som publik kunna komma ganska nära de som spelar. Andra dagen är det show på scenen. Åtta personer som gör upp om prispotten på 150 000 kronor. Då kommer publiken kunna följa allt som händer från läktarplats på en gigantisk projektor. Vi har kommentatorer som förklarar allt som händer. Och både musik och ljus, det blir som en rockshow. Det blir en ball upplevelse.

"Flyger hem från Korea"Några riktigt tunga svenska namn är på plats för att spela EIZO Open. Bland annat europamästaren Jeffrey ”SjoW” Brusi och koreaproffset Johan "NaNiwa" Lucchesi.

– Johan flyger hem från Korea för att spela. Han blir ju favorit. Just nu är han en av åtta som är kvar i slutspelet i högstaligan där borta, den enda icke-koreanen som är kvar, säger Fredrik Nyström.

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons