Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Här är värstingbåtarna som intar Stockholm

Båtar för miljoner och drygt 200 000 besökare.
I helgen förvandlas Skeppsholmen till seglarparadis inför ÅF Offshore Race.
– Minst 300 båtar kommer lägga till vid bryggorna, säger Mats Olsson, informationsansvarig hos arrangören Kungliga Svenska Segelsällskapet.

annons

annons

För fjärde året i rad startar kappseglingstävlingen ÅF Offshore Race, tidigare Gotland Runt, i Stockholms ström.
I nuläget är 228 båtar i olika klasser anmälda till den klassiska tävlingen, som går via Stockholms skärgård och runt Gotland.
– Det är den finaste tävlingen i Sverige du kan vinna som kappseglare, säger Mats Olsson.

”Kostar över en miljon”

Starten är på söndag men uppladdningen startar redan under torsdagen. På Skeppsholmen byggs en hel ”seglarstad” upp med utställingar, restauranger, prova på segling-möjligheter och bryggor där tävlingsbåtarna lägger till. Båtar som både är stora – och dyra:
– De största båtarna är ungefär 30 meter. Att ha en båt som kostar över en miljon är inget ovanligt, de flesta ligger kanske runt 700 000 kronor. Samtidigt ska man komma ihåg att 2014 vann den minsta båten i fältet , de var sedan till salu för 80 000, säger Olsson.

”Är seglinges Vasalopp”

Till skillnad mot vad många tror är det framförallt kompisgäng och familjer som tävlar om att runda Gotland och hinna först till skärgårdsidyllen Sandhamn, avslöjar Olsson:
– Det är inga proffsteam som tävlar, med de är väldigt seriösa. Detta är seglingens Vasalopp, har man en bra segelbåt är ÅF Offshore Race något man ska ha gjort.
Var tycker du att man ser starten bäst?
– Absolut ute på Kastellholmen, som man promenerar till från området på Skeppsholmen. Där har finns det programblad och kommentatorer som berättar vad som händer.

MICHAL WOLSKI

michal.wolski@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons