Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

’E-type’ om nya projektet: ”Fick idén av Max Martin”

I fjol ville han bygga en bar för ryska u-båtar.
Nu satsar Martin ”E-Type” Eriksson på en Karibienkrog i skärgården.
– Jag fick idén av Max Martin när vi var på resa i Västindien, säger han till Allt om Stockholm.

annons

annons

Här är Martin Erikssons nya projekt. På Fjäderholmarna, där 51-åringen drev korg redan förra sommaren, har han byggt baren ”Gustavia” – som även är namnet på huvudstaden i den tidigare svenskkolonin S:t Barthélemy i Västindien. Idén dök upp tack vare demonproducenten Max Martin.
– Vi var där när Martin fyllde år. Det var ju svenskägt i hundra år och jag tänkte ”fan vad kul det vore att göra en korsning mellan kokosdrinkar och enbär. En så salig blandning måste ju blir bra. Jag satt där och visste att en gång ska jag ha en restaurang som blandar Karibien och Sverige, säger Eriksson.

”Bättre att sätta mig på att rensa avlopp”

Baren, där både inredning och meny går i Karibienstil, är en tillbyggnad till en av öns redan existerande krogar. Eriksson driver sedan tidigare restaurang på Dalarö samt en vikingakrog i Gamla stan. Och efter ett antal år i krogbranschen har artisten lärt sig ett och annat:
– Ja, jag ska inte sköta någonting av vikt, då går det bara åt helvete. Det är bättre att sätta mig på att rensa avlopp. Jag tycker ändå att det är rätt moget att erkänna det, utan mitt team på krogarna hade inget funkat. Jag vill understryka att min personal är oerhört duktig.

”Affärsmännen i mig vill förstås ha bra väder”

Som krogägare i skärgården är man extremt väderberoende, något Eriksson lärt sig den hårda vägen – särskilt efter förra årets ljumma sommar.
– Man måste väl vara en dålig affärsman som driver verksamheter i skärgården. Nej, men affärsmännen i mig vill förstås ha bra väder. Ute på Fjäderholmarna är vi inte så väderberoende, vi har inrett en stor tom hall som ett mini-Aifur. Jag funderar faktiskt på att flytta ut några av mina vikingaskepp ut dit.

MICHAL WOLSKI

michal.wolski@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons