Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Anders Timell.
Anders Timell.
Foto: Stefan Jerrevång/Christian Hellberg

Anders Timell: ”Här är mina skärgårdsfavoriter”

Anders Timell, radiopratare och krögare, är en riktig skärgårdskille som är ute med båten flera gånger per år. Här ger han sina bästa skärgårdstips och avslöjar var den allra godaste strömmingen finns.
– Den är fantastisk. Det blir inte mer skärgård än så, säger Anders Timell.

annons

Ostar.

”Perfekta lunchen”

Linanäs GästHamn Anders: ”På Ljusterö finns Linanäs Gästhamn. Dit är det perfekt att åka och äta lunch. Jag brukar alltid vara här. På kvällarna har de spelningar på Restaurang Skärgårn. På Ljusterö finns också en gullig sjömack. Där kan du köpa allt från metspön, till mask, goda ostar och bra kött. Det är unikt.”
Seglarhotellet.

”Här träffar du backslick-killar”

Sandhamn Seglarhotell Anders: ”På Waxholm är det starköl och snaps som gäller medan Sandhamn är flottare med mer champagne och rosé. Det här är stället om du vill träffa backslick-killar.”
Kabyssen.

”Bästa raggningstället”

Kvarterskrogen Kabyssen Anders: ”När jag var yngre var det Kabyssen på Waxholms Hotell som gällde som bästa raggningsstället. Konstigt nog är det lördagar som gäller och inte fredagar. Det som är så kul med båtfolk är att du kan träffa vem som helst här. Det är en väldig blandning."
Björn Lindahl

”Fantastisk strömming”

Waxholms Hotell Anders: ”På en dejt tycker jag att det är härligt att gå upp till hotellet. Det är på riktigt, med vita dukar. Om man inte blir charmad av den utsikten är det något som inte stämmer. Du ser in- och utloppet från Waxholm och hela fästningen. Deras strömming är fantastisk. Det blir inte mer skärgård än så. De panerar den och steker den och den kommer med lingon och potatismos och en liten dillkvist. Det räcker."
"Elsdvarn brukar spela."

”Show med Eldkvarn”

Högmarsö Krog Anders: ”Mest prisvärt i skärgården är Högmarsö krog som ligger upp mot Furusund. Den är helt grym. De serverar husmanskost och jag brukar äta en fiskrätt. Det är alltid fullt här och jag vet att Eldkvarn brukar spela. Ön ser ut som att man är på Saltkråkan.”
Stefan Jerrevång

”Specifik fika”

Sandhamn Anders: ”Man kan strosa runt på Sandhamn och titta på andra saker än hamnen. Gå en promenad och kika runt lite. Det ligger mysiga ställen längst vägen. Köp en seglarbulle på något av caféerna. Det är specifikt för just Sandhamn.”

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

Sponsrade listor

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons