Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Det behöver inte kosta skjortan att ha den (näst) senaste trenden, om man kan tänka sig att ha den i ”andra hand”

Sofie: Hitta lyxkläder till riktigt budgetpris

Lyxiga märkesväskor, trendiga IT-plagg, unika retroklänningar och hippa hipstertröjor  – i Stockholm finns secondhandshopping för alla stilar och smaker.
Allt om Stocholm har plöjt fältet och hittat de bästa secondhandbutikerna som passar just dig, din plånbok och din garderob.

annons

annons

För den kreativa fyndaren

Du som har fantasi, ork och framför allt väldigt mycket tålamod kan göra göra riktiga brakfynd som secondhandshoppare. Allt som krävs av dig är en hel del  tid att spendera i de osorterade secondhandbutikerna där du letar i timmar efter de perfekta plaggen som du sedan bara betalar några tior för. Du har ett öga för färg och form ser lätt potential i ett plagg som hänger trött på sin galge och som ingen annan skulle ägna en blick åt. Du är väldigt kreativ och ser inga som helst hinder att köpa ett plagg som du måste ändra på. Tvärtom så har du inga problem med att laga, sy om eller färga dina secondhandkläder.

Emmaus

Myrorna

Stockholms Stadsmission

För den stilsäkert trendiga

Personligen tycker du det är lite jobbigt att shoppa second hand då det inte förknippas med din livsstil. Men du har inte råd att shoppa så mycket som du vill, därför känns secondhandshopping bra både för din plånbok men även för din garderob och stil. Du ställer höga krav på dina plagg och gillar svenska märken som Acne, Filippa K och Tiger. I secondhandbutikerna spanar du efter favoriter från föregående säsong men även andra handplockade trendiga plagg och accessoarer.

Judits

Lisa Larsson

Filippa K second hand

För hipstern

Som den hipster och klubbkid du är gillar du plagg som sticker ut och som nästan kan uppfattas och anses ”fula” av omgivningen. Du älskar att synas och gillar kläder med humor, annorlunda passform och letar alltid efter T-shirts med roliga tryck, Levi’sjeans från 90-talet och jackor med galna mönster. Men att leta och rota runt bland klädhögar är inte din grej, du gillar välsorterade secondhandbutiker där plaggen är noga utvalda och hänger indelat och ordnat.

Beyond Retro

Humana

Bodil Vintage

För retroälskaren

Då du lever och andas årtionden från förr och secondhandkläder är mer än bara en snabb shoppingrunda på stan, det är din livsstil. Att fynda vintagekläder är din hobby och du älskar att vandra omkring bland vackra klänningar, skor och hattar från svunna tider. Du har höga krav på butikerna du besöker och älskar inspirerande och drömmande skyltningar och dekorationer.

Old Touche

Epok antik och kuriosa

Saker & Ting

För den exklusivt klassiska

Du är kanske inte en person som förknippas med att handla i secondhandbutiker men har inte riktigt råd att köpa de dyrgripar som du drömmer om till nypris. Därför gillar du att kunna vandra omkring i de uppstyrda och prydliga secondhandbutikerna på Östermalm där du kan shoppa klassiska märken som Mulberry, Armani, Gucci och Prada till rimligare priser. Utöver de tidlösa märkena uppskattar du även unika kreationer som du är ensam i stan om.

The Vintage Boutique

Adornment

Boutique Finest

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons