Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Sofue Strandberg varnar...

Sofie om fula modet: ”Förpesta oss inte”

Hösten är lika med nya trender, klassiska stilar och tillfälliga modeflugor – men vilka är de största missarna på Stockholms gator egentligen?
Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg listar vilka plagg hon tycker är de mest smaklösa och fula just nu.
– Förpesta oss inte med den här jackan, menar hon.

annons

annons

1. Heltäckande preppy

Det är ju självklart inte så konstigt att man vill klä sig lite annorlunda efter sommaren med tanke på att vädret förändras. Men att många byter stil helt och hållet när hösten kommer och klär sig helt tvärtemot sin sommarstil är ju aningen underligt kan jag tycka. Helt plötsligt kör människor som visat mer hud än Victoria Secret-modeller under sommarmånaderna en tillknäppt och strikt bibliotikarielook. Outfitsen är preppy med lager på lager, stora polotröjor och bylsiga koftor – ja det är så heltäckande att den enda hud som visas är en bit av tummen. Intressant vändning!

2. Pyjamas-trenden

På catwalken såg det möjligtvis lite spännande och coolt ut – men trenden med att bära pyjamasliknande plagg som ”vanliga” plagg ute bland folk är verkligen inte för alla. På de flesta av oss vanliga dödliga som inte är modeller med en mil långa ben ser den här trenden enbart dum ut. Ja om man nu inte siktar på en look som skriker ”jag försov mig och glömde att duscha”, då är den här trenden klockren! Däremot – använder du T-shirt som pyjamas är det ju en lätt trend att anamma.

3. Fejkglasögonen

Ja det kan vara väldigt snyggt med glasögon, till och med väldigt hett och sexigt. Men kan vi enas om att låta glasögonbärarna med RIKTIGA synproblem ha denna ”accessoar” i fred? Måste du, som är fullt kapapel till att SE utan svårigheter, köpa ett par glasögon med fönsterglas enbart för du vill piffa till din ”look” under en kort period? Det är ju som att gå omkring och vara utklädd när det inte ens är Halloween? Dessutom är det fan lite av ett hån mot de som är tvungna att bära glasögon på livstid.

4. Skinnbyxan

Hösten brukar vara en tid då skinnbrallan dyker upp lite överallt. Men den här byxan är definitivt en av de mest svårburna av alla byxor. Tanken är bra – du vill se lite porrig rockglammig ut med dina skinnbrallor som du snyggt matchar med ankelboots, en slarvigt instoppad skjorta och dyra accessoarer. Men när du ställer dig framör spegeln, redo att möta dagen, är det lätt hänt att du ser ut som en uppstoppad korv som försökt piffa till sig. Men du kan ändå trösta dig med att du i alla fall inte är en kille i skinnbrallor – för då snackar vi om en riktigt otäck syn.

5. Stora täckjackan

Det hinner knappt bli augusti innan ”dunjacksfolket” har plockat fram sin älskling ur garderoben. Ni vet, inte den där vanliga täckjackan som man kanske behöver när det är som kallast i Stockholm, nä jag snackar om den största dunjackan som någonsin konstruerats. Dunjacksfolket skyr inga medel utan plöjer allt i sin väg för att komma fram med sin stora älskling på stan. Och i tunnelbanan tycker omgivningen det är helt underbart när det kommer på en person med förkärlek till dun då det verkligen är luftigt och icke trångt i rusningstid.

Nä, ärligt talat nu täckjackslovers – bor du inte i Jukkasjärvi så behöver du inte förpesta tillvaron för oss andra med din sovsäck till jacka.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons