Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Martin Johansson är även drag-personligheten ”Miss Inga”
Foto: Felix Frank / Privat

”Många ser ut som en påse dyr skit på Södermalm”

På dagen ”bara” Martin, men på kvällen en glittrande dragqueen.
För Allt om Stockholm avslöjar Martin ”Miss Inga” Johansson att det kostar på att vara ”dubbelfin”, vilka älsklingsbutikerna är och vad han tycker om stockholmarnas stil.
– Många ser ut som en påse dyr skit på södermalm, säger han.

annons

annons

Händer det att du tycker det är jobbigt att veta vad du ska ha på dig? Det är ingenting mot vad Martin Johansson går igenom. Han shoppar och klär både sig själv och sin drag-personlighet ”Miss Inga”. Allt om Stockholms Sofie Strandberg mötte upp honom och fick sig en shoppinggenomgång.

Hur skiljer sig Martin och Miss Ingas stil egentligen?
– Miss Inga är slampig och Martin vill se subtilt dyr och flott ut.

Vad är det viktigaste att shoppa när man köper dragqueenkläder?
– Något bra undertill som får ut det som ska buktas ut att bukta ut och det som buktar ut att försvinna. I övrigt tycker jag att just drag är kul för det inte finns några regler hur man ska se ut såvida man inte frågar någon ”gammeldruga” som ska mästra sig. Och de finns de ju dessvärre gott om i stan.

Vad shoppar du mest?
– Jag älskar skor, speciellt svindyra skor! Det lägger jag mest pengar på, både till mig och Miss Inga. Om jag ska handla mer lågbudget men ändå vill se smashing ut handlar jag de allra flesta plagg på Acne.

Finns det något du aldrig skulle ta på dig?
– Jag har slutat säga att jag aldrig skulle ta på mig det eller det, men jag kan med största sannolikhet säga att jag aldrig kommer att bära något från Dressman.

Hur mycket lägger du på kläder och skor i månaden?
– De beror på vem som frågar. Om min partner eller pappa frågar svarar jag ”knappt något alls”, men om sanningen promt måste fram är nog typ 13 000 kr i månaden en rimlig summa om man slår ut det på ett år…

Hur tycker du stockholmare klär sig över lag?
– Jag hänger mest på söder och där är det fruktansvärt ängsligt numera. Många ser ut som en påse med dyr skit, man vill liksom bara skrika ”dö hipsterjävel dö!”. Därför är det rätt skönt att då och då komma till Östermalm och se propra människor i nytvättat hår och designertrasor. 

Men hur tycker du att Stockholm är som shoppingstad?
– Jag älskar Stockholms utbud, jag är för det mesta en rätt tråkig och prydlig modebög så det passar mig perfekt.

Vilken är din viktigaste shoppingregel?
– Samma regel som i mataffären - gå aldrig och handla kläder hungrig!

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons