Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

'Stockholms kändisar är megatråkigt klädda'

Han är den färgstarka stylisten som hjälper flera av Sveriges coolaste artister att få en grym stil – framför allt den populära duon Rebecca & Fiona.
För Allt om Stockholm berättar Tommie X om var han hittar inspiration, vilka butiker han fyndar i och hur han tycker stockholmare klär sig.
– Kändisarna i Stockholm är verkligen megatråkigt klädda, säger han.

annons

annons

Vad är ditt förhållande till kläder? Vad betyder kläder för dig?
– Jag tänker inte så mycket på det längre, förut var det viktigare. Men jag tror jag undermedvetet försöker ställa mig utanför den grå massan med hur jag klär mig ganska ofta.

Var hittar du inspiration?
– Jag har en dashboard på Tumblr, där många av de bloggar jag följer ger mig inspiration. Sen älskar jag mina barndomsminnen av hur jag upplevde saker jag såg på MTV, det stämmer inte alltid överens med minnet dock när jag checkar hur det egentligen var på YouTube. Jag har även massor av vänner som jag tycker fungerar som musor, och jag tror jag är deras musa tillbaka…

Du har bland annat jobbat med Zara Larsson och Little Jinder, men mest känd är du som stylist åt Rebecca & Fiona. Vad innebär det jobbet egentligen?
– Jag tar fram deras stil i ett väldigt nära samarbete tillsammans med dem, sedan toppstyr jag rätt mycket vilka fotografer vi arbetar med och sätter moodboards för omslag, merchandise osv. Jag har även regisserat många av deras musikvideos och varit inblandad på något kreativt sätt i samtliga.

Stockholmare klär sig som de är rädda...

Händer det att de du stylar inte vill ta på sig det du tagit fram eller litar de blint på dig?
– Ibland har jag någon genial idé som inte riktigt får genomslag, då försöker jag truga lite, men lägger ner om det inte funkar. Det är viktigt att alla känner sig bekväma, jag har ingen megalomanisk vision jag vill få igenom, jag fungerar mest som ett smakråd/kvalitetskontrollant haha!

Hur tycker du att stockholmare klär sig?
– Som att de är rädda för någonting, och som att de har för mycket pengar…

Finns det några kändisar du tycker har en rolig eller snygg stil?
– Ingen? Alla är verkligen megatråkigt klädda. Antingen har de en sån ”modeveckan-stil” med klackskor och hatt eller sån ”chock-stil” när någon ska ställa till med halaballoo och gå på gala i en plastpåse. Men jag tycker Jackie Ferm har snygg stil. Och Lotta Lundgren.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons