Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Kakan Hermansson.
Kakan Hermansson.
Foto: Safa Berlin

Kakans hyllning – till stans nya skönhetstrend

Fixa ögonbrynen, bli bortskämd med en snabb ansiktsmask eller få håret fönat och flätat - den nya trenden att göra ”quickfixes” är på väg att bli Stockholms nya beautytrend.
Det spår i alla fall skönhetsbloggaren Kakan Hermansson.
– Kvinnor tar sitt skönhetsintresse på allvar och är beredda att lägga mer pengar på det nu, menar hon.

annons

annons

Kakan Hermansson är den mångsysslande feministen som bland annat titulerar sig som programledare och konstnär. Numera är hon även skönhetsexpert och bloggar om makeup, beautytrender och behandlingar på svenska modemagasinet Elle.
Hon har  själv alltid varit intresserad av skönhet och redan som 12-åring drömde hon om felfri hy och lyxiga produkter. I dag testar hon mängder av behandlingar, skönhetsprodukter och smink som hon sedan recenserar på sin blogg. Att intresset för hudvård och skönhetstrender har ökat tror Kakan beror på att kvinnor tar sitt intresse på allvar.
– Kvinnor lägger ner både tid och pengar på skönhet och idag pratar vi mer om skönhet och betydelsen. Jag som bloggar märker det inte minst, det svämmar över av frågor från kvinnor som precis börjat intressera sig och börjar ta hudvård på allvar.

”Vi är ju ganska efter i Sverige”

Även om många kvinnor är i framkant när det kommer till makeup och hudvård tycker Kakan inte att Stockholm och Sverige hänger med i utvecklingen.– Vi är ju ganska efter i Sverige och Stockholm, det är ju till exempel svårt att få tag i smink och hårvård för bruna och svarta personer. Tack vare Black Vouge har det blivit bättre men det är långt ifrån bra.
Däremot tror Kakan att en ny trend kommer göra succé och är på väg att slå igenom på allvar i Stockholm.
– Det jag tror kommer mer och mer i Stockholm är ”quick fix”! Det vill säga att en gör små snabba förändringar med sitt utseende. Till exempel att gå och få håret fönat eller flätat.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

Kakan Hermanssons 5 bästa skönhetsställen i Stockholm

1. Salong DOM, Krukmakargatan 26
”Min frisör Joanna Rask på DOM gör allt på mig. Hon färgar, klipper, slingar, lyssnar på mitt tjat och får kramp i fingrarna för jag tvingar henne massera min skalp så hårt. Joanna är inte bara världens bästa frisör och hårstylist utan så bra på kommunikation, det blir liksom alltid så jag vill ha det. Det är även mysigt på salongen och det är ett plus när en spenderar så många timmar där.”

2. Revivekliniken, Karlavägen 69
”Gud vet vad jag INTE gjort här! Jag har testat massa ljuvliga behandlingar där. Allt från peeling, IPL och vanlig ansiktsbehandling. Fifi som driver kliniken är proffsig, rolig och ljuvlig att ha att göra med. Den andra hudterapeuten Anna har verkligen utmanat mig i vad jag vågar göra med mitt face, hon har även kört Dermapen på mig. Dessutom har dom Biologique Recherche som är ett otroligt bra märke.”

3. Elisabethskkolan, St Paulsgatan
”Jag har gått hit i flera flera år på ansiktsbehandling, massage och lerinpackningar av alla dess slag. Eftersom det är elever som utgör alla behandlingarna kostar dem betydligt mindre än på andra salongen. Jag är alltid så nöjd!”

4. Frida Selkirk, Mäster samuelsgatan 9
”Frida är en sann konstnär som imponerar om och om igen. Hon är en cool och smart person, det är alltid så gött att träffa henne. Jag har sällan långa naglar men när jag ska ha det, som tex när jag ledde Ellegalan går jag självklart till henne.”

5. Apoteket
”På apoteken vimlar det av bra och prisvärda produkter. Dessutom har de alla bra tillbehör du behöver i ditt badrum. Det finns alltid kunnig personal på plats och jag har bra koll på deras sortiment.”

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons