Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

”Har gjort om ett gammalt bankvalv till en Vagina”

Ett kreativt kvinnopalats, med ett ”in your face-namn”.
I dag, 16/6, öppnar Rodebjer sin Vagina på Norrmalmstorg.
– Vi gjorde om ett gubbigt bankkontor till ett kvinnopalats och nu har vi gjort om ett gammalt bankvalv till en Vagina, säger Carin Rodebjer.

annons

annons

Det är onekligen ett namn som sticker ut på det annars ganska så pryda Norrmalmstorg: Vagina. Designern Carin Rodebjers senaste nyhet är att man i butiken på torget nu kommer att ha ett eget rum där ”kreativa och kulturella uttryck ges plats och kan födas”.

Rummet i fråga är ett gammalt bankvalv längst in i butiken och här kommer det beredas plats för olika konstnärer.

Visar ”könsmålningar”

Först ut i Vaginan är konstnären Ylva Oglands verk Xenia sette Giorni. Genom ett titthål kommer man kunna se en ny målning för varje veckodag. Målningarna kan precis som bankvalvets nya namn upplevas provokativt och visar konstnärens kön tillsammans med bland annat blommor och skaldjur från en närliggande marknad.
– Jag har alltid älskat Ylvas konst. Hon är en otroligt inspirerande konstnär, säger Carin Rodebjer.

Lanserar tidning

Utöver invigningen av Vaginan så kommer Rodebjer även lansera tidningen ”Rodezine”. I denna kan man läsa om ett privat samtal mellan Carin Rodebjer och Naomi Itkes om kreativitet och sex.
– Rodebjer är en plats för samtal och dialog. Kvinnors behov och sätt att se på allt från sex till jobb till livet intresserar mig. Det formar vad jag vill skapa. Det som är privat är också allmängiltigt och djupt mänskligt. Jag tycker man kan prata om samma saker och på samma sätt i publika såväl som privata rum. Jag vill uppmana till ett öppet samtal, säger Carin.

FELIX BJÖRKLUND
felix.bjorklund@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons