Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Från förlöjligad till het. Magväskan är tillbaka. ”Flera designers har haft magväskan på sina visningar, allt från Balenciaga och Chanel till Dagmar och Weekday. Och massor av kändisar har hoppat på trenden: Rihanna, Jenner-systrarna, Kate Bosworth”, berättar modebloggaren Nina Campioni på Elle.
Från förlöjligad till het. Magväskan är tillbaka. ”Flera designers har haft magväskan på sina visningar, allt från Balenciaga och Chanel till Dagmar och Weekday. Och massor av kändisar har hoppat på trenden: Rihanna, Jenner-systrarna, Kate Bosworth”, berättar modebloggaren Nina Campioni på Elle.
Foto: Privat och Thinkstock

Töntstämplade magväskan gör comeback

Från töntig skämspryl till trendig modedetalj
Magväskan kan göra årets kanske mest oväntade comeback
– Magväskan är en trendig feministisk accessoar, menar modebloggaren Nina Campioni.

annons

annons

Magväskan har varit förhånad länge, stämplad som hopplöst ute och helt klart mer förknippad med chartersemester på 80-talet än med catwalken. Men nu har något hänt. Magväskan tycks göra comeback och kan inom kort pryda midjorna på en mängd hipsters i Stockholm.

”Folk har skrattat åt den”

Nina Campioni är modebloggare på Elle och har alltid älskat magväskan. Men hon har ständigt fått försvara att hon burit den. Folk har skrattat åt den.
– Jag tror att väldigt många tänker sportigt, neon och halvtaskigt material när de tänker på magväskan. Och den har ju ett ursprung i sportvärlden. Tänk dig 80-tal, en familj på skidsemester och en magväska i neon - kanske inte det som anses vara hetast och coolast.

Från catwalken till kändisarna

Nu tror dock Nina att det blir ändring och att magväskan kommer göra en rejäl comeback. Hon menar att magväskan vi kommer se framöver är väldigt fashion forward och att alla som har ett trend- och modeintresse kommer kunna ta den till sig.
– Flera designers har haft magväskan på sina visningar, allt från Balenciaga och Chanel till Dagmar och Weekday. Och massor av kändisar har hoppat på trenden: Rihanna, Jenner-systrarna, Kate Bosworth, ja många av dem som anses som stilförebilder med andra ord.

Inte något för Östermalm

Att magväskan kommer hitta ut på Stockholms modescen i sommar tror Nina är självklart. Men hon är inte lika säker på att alla stadsdelar kommer haka på trenden.
– Stockholmare är aldrig sena på att ta till sig trender, eller skapa dem för den delen. Jag tror den kommer gå hem både på Söder och i Vasastan, men kanske inte lika mycket på Östermalm och Stureplan. Den är ju mer hipster än Karlaplan, om vi säger så.

Snygg i skinn

Om man ska köpa en magväska och inte vill se ut som en bortkommen turist från 80-talet har Nina Campioni några tips. Dels är outfiten viktig – snyggast är tvådelat och ska man köra på klänning är det en tight, figurnära modell som är snyggast. Även material och form är viktigt.
– Försök hitta en magväska som är lite mer fashionabel. Det finns till exempel massor av fina magväskor i snyggt skinn som gör att du ser ut att vara mer redo för fest än för sandstranden.

Trendigast just nu är nättare modeller.
– Det vi ser mycket av nu och framöver i höst är en ganska liten modell, tänk en backficka på ett par jeans, typ den storleken. Men det kommer också större varianten. En del platta och fyrkantiga, andra trekantiga och mer bylsiga. Jag tror att det kommer explodera av olika varianter i höst.

Pappas magväska funkar på festival

Om stram design i skinn är det som gäller på nattklubben tycker Nina att  man kan köra loss med vilken typ av magväska som helst om man är en festivalbesökare.
– På festival tycker jag man kan säga ”anything goes”, så länge man matchar resten av sin look. Tycker man att pappas magväska från 80-talet funkar så det ju toppen.

En feministisk accessoar

Nina Campioni menar även att magväskan är en feministisk accessoar. Inte bara för att det är en unisexväska som kan användas av både killar och tjejer, utan även för att det är en väska som ger frihet åt båda händerna hela tiden.
– Fatta så skönt om du ska ut och klubba, lyfta upp ditt barn, bära matkassar, ta emot en kram eller mota bort en. Du behöver aldrig undra var du ska ställa väskan i baren samtidigt som du hela tiden måste kolla så den inte blir stulen. Du behöver aldrig mer dansa tråkigt för att du har en jobbig väska att bära runt på. Det är frihet det!

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons