Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Kolla in sommarens vassaste nageltrend

Glöm naturligt, kort och nedtonat. I sommar går trendiga Stockholmstjejer loss med både längd, mönster och färger på sina naglar.
– Rihanna och Kylie Jenner står för en stor del av nagelinspirationen här i stan, säger nagelterapeuten Elina Andersson.

annons

annons

Att gå och fixa naglarna är idag nästan lika vanligt som att gå till frisören. Intresset för att ha trendiga och personligt fixade naglar är superstort, menar Elina Andersson, nagelterapeut på Beauty project på Östermalm i Stockholm. Hon ser en ny kundkrets som hittat till nagelsalongerna.
– Intresset för att bygga naglar och att få naglarna fixade i snygga mönster och färger har ökat bland alla, men förut var det mest unga tjejer som unnade sig lite vardagslyx genom att fixa sina naglar. Nu har intresset krupit både ner och upp i åldrarna. Jag har till exempel en kund som är 80 år och alltid bokar förlängning av sina naglar.

Nagelformen för den extrema

Den vanligaste behandlingen Elina Andersson utför är just förlängning av naglarna och det finns en hel det former att välja på. Den trendigaste formen nu är ”coffin”, eller ”ballerina” som den också kallas. Det är när nageln smalnar av, med ett tvärt slut. 80 procent av Elinas kunder väljer just den här formen. En annan trendig nagelform i sommar är den klassiska mandelformen.
– Mandelformen har legat på is ett tag men gör nu stor comeback. Men är man däremot en person som gillar det mer extrema är det bara en form som gäller - stilettoformen, det vill säga riktigt spetsiga naglar.

Inspireras av Kylie Jenner

Att stockholmarna sneglar på kändisvärlden när det kommer till trender är ingen nyhet. Och även när det kommer till naglar inspireras vi av stjärnorna.
– Rihanna har ju stått för väldigt modiga och vågade former och färger på sina naglar. Många kollar också på Kylie Jenner som ofta matchar make up med naglar och låter läpparna gå ton i ton med naglarna. Hon använder mycket nudefärger i alla nyanser och även mycket matt lack.

Klassiskt eller galet?

Neonfärgerna brukar göra intåg under sommarmånaderna. Skrikigt rosa och stark korall kommer mycket riktigt vara poppis, men även färger som vinrött och militärgrönt kommer pryda många sommarnaglar i Stockholm. Känns det för galet kan man alltid köra på något mer diskret.
– Vi kommer få se massor av klassiska pastellfärger i vår och sommar. Det kommer vara pudriga och mjöliga toner. Vill man ha en mer naturlig look så är ”French fade” ett bra tips. Det betyder att den vita kanten tonar ut från vit till naturligt rosa utan någon synlig kant, säger Elina Andersson.

Marmor, spets och bohemiska mönster

Även trenden med mönstrade naglar kommer fortsätta i sommar. Nailart och mönster är ett sätt att sätta sin personliga prägel på sin look. Just nu är spetsimitationer, bohemiska mönster och metallicfärger, speciellt guld, väldigt populärt bland stockholmarna. Men två trender sticker ut lite extra.
– Det är superinne med stenimitationer av alla slag. Till exempel marmor är väldigt efterfrågat just nu. Inte bara i den klassiska vitgrå färgen utan alla färger, som till exempel marmorgrönt. Även pressat glitter, som kallas mermaidnails, är hett. Då pressar man lösglitter mot nageln och resultatet är en skimrande nästan metallisk look.

”Fler män borde våga”

Män är än så länge sällsynta på Stockholms alla nagelställen. Elina Andersson har bara enstaka män som kunder. Hon tycker att fler män borde våga och uttrycka sig genom sina naglar.
– Jag har haft en del manliga kunder som gjort extrema designer på sina naglar, vilket kanske inte passar alla. Men vill man inte ha synligt piffade naglar kan man få hjälp att få snygga naglar ändå. Det finns till exempel en del nagelbitare som jag hjälpt genom att lägga en matt transparent förstärkning på naglarna som man inte ser.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons