Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Per Holknekt: ”Jag tittar knappt i spegeln numera”

Han har i stora delar av sitt liv jobbat med mode och gjort succé med märken som Odd Molly och Non Sense. Men själv säger Per Holknekt att han knappt kollar sig i spegeln längre.
– Klart man inte vill se ut som ett arsle, men rent estetiskt har jag slutat bry mig.

annons

annons

Han hade tröttnat på mode och skulle syssla med något annat, men Per Holknekt är nyligen nytillsatt vd för den skånska klädkedjan Another Nest som precis slagit upp dörrarna i Täby Centrum. Även om Per Holknekt själv inte shoppar så mycket nya kläder, tycker han fortfrande att mode är kul.
– Det är spännande att se hur människor klär sig, det berättar så mycket om vem man är, eller vem man vill vara. Det är ett fascinerande verktyg som avslöjar så mycket, men sällan sanningen, säger han.

”Stockholm hyllar likriktning”

Men när det kommer till hur stockholmare klär sig är Per inte så imponerad. Inte heller utbudet gör honom särskilt exalterad.
– Stockholmare klär sig väl, och det är snyggt. Men det är för lika på alla, så det blir lite ospännande tycker jag. Stockholm som shoppingstad är för mig monokromt. Här hyllas likriktningen. Jag hade önskat mig mer spretighet faktiskt. Stan har blivit förutsägbar, vilket gör att jag lite tappar intresset. Butiker matar ut produkter men glömmer upplevelsen - ta en tur till Corso Como i Milano så förstår ni!

Bryr sig inte om trender

När det kommer till inspiration tycker han att det är viktigast att lyssna på sig själv och inte söka sig efter trender och vad som är inne för tillfället.
– Kläder är dödsviktigt för mig. Utan kläder skulle jag frysa ihjäl. Men rent estetiskt har jag slutat bry mig och det är rätt skönt. Det är ju klart man inte vill se ut som ett arsle, men jag tittar knappt i spegeln numera.

”Hitta feeling”

– Jag försöker hitta min egen feeling och lita på den när jag klär mig. Vad känns rätt i mig just nu, inte vad som är trendigt och rätt just nu. Sånt pekar oftast mot låg tilltro till sig själv och ett bekräftelsebehov som i mitt fall skulle få mig att må ruttet. Sen tänker jag givetvis på vad som står på schemat för dagen när jag klär mig.

Per Holknekts favoritbutiker i Stockholm:

Paul & Friends
”Den här butiken gillar jag för att de erbjuder en variation av varumärken. Den här sortens butik är snart borta och det är så jävla trist. Jag går inte in i monobrandbutiker.”

SOLO
”Jag vill ha alternativ och val och det finns på SOLO. Tyvärr ska de snart lägga ner, vilket är trist. Jag vill att butiker ska vara så här, med brett sortiment. Precis som en bar som erbjuder alla tänkbara sorters spännande öl istället för en som bara serverar Norrlands Guld.”

COS
”Någon gång då och då kan jag leta stickat på COS. Men jag har ju typ bestämt mig för att slita ut de kläder jag har. Min dotter är hållbarhetsfreak och jag liksom lyder henne.”

Sturetvätten på Humlegårdsgatan
”Jag lämnar in mycket till den här skräddaren som reparerar mina kläder. Vissa plagg har dom säkert lagat 7-8 gånger. Det är sånt som ger mina kläder patina, ha ha.”

Another Nest i Täby Centrum
”Nu kanske man tror att jag måste tycka att detta är en bra butik för att jag varit med och skapat den, men jag menar det. Här hittar man Sveriges snyggaste butiksentré. Another Nest är nyöppnad och snyggt folklig.”

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons