Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Vårens hetaste byxor – som passar alla

En tidlös klassiker och en lekfull nykomling - där har du vårens hetaste brallor. I alla fall om Stockholms modebloggare och IT-girls får säga sitt. Och bäst av allt?
– Det här är brallor för alla, enas de om.

annons

annons

Levi's 501 är den klassiska jeansmodellen som i flera årtionde burits av både gamla och unga. Jeansmodellen gör comeback då och då. Just nu har den synts ofta på flera av Stockholms hetaste modebloggare.

Tidlös och trendig

Elle-bloggaren Nina Campioni har flera 501:or i garderoben - både nyinköpta och från secondhandbutiker. Att 501:an är poppis och syns mycket på stan just nu tror hon beror på att byxan är så otroligt tidlös.
– Det är ett så oerhört klassiskt plagg och passar alla. Även om 501:an förvisso är lite extra trendig just nu så är det ett plagg som aldrig någonsin kommer kännas helt onödigt. Sen var jag tonåring när 501:orna fick sitt stora genomslag, vilket såklart ger dem ett extra romantiskt skimmer.

Supermodell eller boyfriend?

Även dj:n och artisten Pauline Högberg älskar den klassiska Levi'smodellen och handlar sina på secondhandkedjan Beyond Retro. Hon älskar att den modellen går att variera så mycket.
– Det finns oändliga sätt att bära ett par 501:or på.  Boyfriend fit eller lite slafsigt ”Debbie Harry från Blondie look” där det bara sitter så fel så att det blir rätt. Min personliga favorit är tight 90's supermodell fit med fokus på midja och rumpa.

Fick jeansen av morfar

Vill man ha redan slitna och ingångna 501:or bör man ta en vända i någon av stans secondhandbutiker. Och med ordentlig tur kan man fynda dem längst in i garderoben hos en släkting. Det hände Natalie Karlsson, modebloggare på Bon.
– Jag fick faktiskt mina jeans av morfar. Han grävde fram sina gamla ur garderoben. De passade mig alldeles utmärkt, vilket är ett bevis på att faktiskt alla kan bära dem, säger hon.

Styla med klackar eller sneakers

Stylingen av de klassiska jeansen har sett olika ut genom åren. Dessutom finns inget rätt eller fel, eftersom bäraren av jeansen är allt från äldre herrar till unga tjejer. Men Stockholms modegäng har egna stylingknep som de föredrar. Paulina Högberg gillar klackar och avklippta jeans.
– Jag klipper alltid av brallorna precis mitt på eller ovanför vristen och sen tvättar jag dem för att de ska fransa sig och kör ett par snygga klackar eller boots till. Rockar jag svarta eller grå 501:or så matchar jag med en svart polo, magtröja eller en loose tisha, det funkar till de flesta tvättar och färger. Mitt personliga favoritplagg är collagetröjan som blir 100 procent med ett par 501:or och heels.

Natalie Karlsson är en sneakersnörd och kombinerar gärna sina jeans med alla typer av sneakers. Just nu är hon besatt av höga Converse och tycker det är fint till kortare jeans.
– Upptill gillar jag att bära en kortare T-shirt och bomberjacka och gärna ett diskret guldhalsband. Men jag tycker allt funkar till de här jeansen, så styla på!

En trendig bralla - vart 20:e år

En annan byxa som just nu syns på Stockholms gator är hängselbyxan, även kallade dungarees av modemaffian. Michaela Hamilton, bloggare och krönikör på Chic är en av dem som börjat använda hängselbrallan efter ett uppehåll sedan barnsben.
– Jag hade hängselbyxor fram tills att jag var sju år, sen blev det ett abrupt avbrott fram tills för några somrar sen. Nu är det är väl absolut en trend igen, men mer kanske för att det hängt sig kvar och romantiseras lite av oss 20-någonting. Jag tror man får ännu en släng av hängselbyxkärlek om tjugo år igen. Det går i jämna vågor om tjugo kanske?

Nina Campioni instämmer - hängslebyxan är absolut ett trendigt plagg i vår och sommar. Själv väljer hon att bära den på ett nytt sätt.
– Jag har burit hängselbyxan på ett mer hiphop-liknande baggy-sätt förr i tiden. Nu gillar jag den tighta passformen, den känns lite ny och härlig.

”Känner mig som en skärgårdsmormor”

Michaela Hamilton tipsar om märket Dr Denim om du vill hitta ett par snygga hängselbrallor, men även att finns sköna budgetvarianter på H&M. När det kommer till stylingen är det skärgården som inspirerar henne.
– När jag går klädd i hängselbyxor känner jag mig som en mysig skärgårdsmormor med blommig hammare, minus blommig hammare då. Jag tycker det är fint med en skjorta eller en randig tröja under. Känner man sig bekväm kan det vara superfint med en tunn t-shirt under. När det kommer till skor har jag har helst sneakers till, oftast blir det Vans.

Det nya partyplagget

Nu är hängselbyxan är inte bara reserverad för skärgården och lata sommardagar. Nina Campioni tycker att plagget funkar utmärkt till festliga tillfällen.
– Speciellt i den tighta modellen, och då är klackar snyggast till. Man kan ju också styla ner dem och mer köra på en baggy byxa som känns mer avslappnad och då köra ett par snygga sneakers till.

En byxa för alla

Precis som den klassiska 501:an tycker både Michaela Hamilton och Nina Campioni att alla oavsett stil, ålder och kön kan bära ett par hängselbyxor och utbrister i kör:
– Det gäller bara att ta till sig ett plagg och äga det med kropp och själ så blir vad som helst bra. På med dem bara!

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons