Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Det blir pyjamasparty i stan i vår

Nej, det är inte ett sömnigt misstag. Ser du någon i pyjamas eller nattlinne på stan i vår så är det istället en sällsynt trendvaken person.
– Det gäller att styla den rätt och inte bara se ut som man gått direkt från sängen till jobbet, säger Josefin Dahlberg, chefredaktör på Modette.

annons

annons

Stockholm riskerar att förvandlas till ett enda stort pyjamsparty i vår och sommar. I alla fall verkar det så om man kollar i stans butiker och på flera av stans modebloggare. Silkiga nattlinnen och pyjamas-set i satin kommer stort. Trenden är allt annat än sömnig.

Josefin Dahlberg, chefredaktör för livsstilssajten Modette, hakade på pyjamastrenden redan i höstas, då med en klassisk pyjamasskjorta i satin. Och hon tror absolut att fler kommer följa efter.
– Vi är ju ett relativt trött folk i Sverige, så det är väl skönt att få gå till jobbet i pyjamas, ha ha! Själv älskar jag kläder som kommer i set och även bekväma kläder, så den här trenden är ju the perfect match för mig och människor som är som jag.

För de riktigt modeintresserade

I höstas hade Josefin Dahlberg mest sett internationella bloggare bära nattlinne och pyjamas som vardagsplagg, men även en hel del modebloggare i Stockholm har tagit upp trenden. Att pyjamastrenden kommer slå hårt i vår och sommar tvekar hon inte på, men hon tror inte att alla kommer ta den till sig.
– Det här är inte något gemene man kommer satsa på till våren, utan mer de som verkligen är modeintresserade. Det gäller ju att styla den rätt och inte bara se ut som man gått direkt från sängen till jobbet.

Stylingen är A och O

Hur stylar man då pyjamastrenden på bästa sätt, så att chefen inte tror att man tappat det helt när man kommer in till jobbet i sin pyjamas?
– Först och främst gäller det att köpa ett pyjamas-set som är snyggt och sitter bra. Sen stylar du tlllsammans med ett par enkla, svarta skor, ett par ballerinaskor eller varför inte ett par vita sneakers som gör att looken passar ännu bättre till vardags. Det är viktigt med smycken och stylat hår också. Man vill ju inte se ut som man kommer direkt från sängen.

En trend som sticker ut

Men pyjamastrenden är inte bara en vardagsoutfit utan funkar lika bra på festen som på jobbet.
– Att ha ett snyggt pyjamas-set på en fest kommer garanterat få dig att sticka ut från alla svarta klänningar. Styla med en snygg toffs i håret, mycket smycken och ett par svarta klackar, så ser du väldigt stylish ut, säger Josefin Dahlberg.

Pyjamasen kanske inte anses som det mest sexiga plagget menar hon, men det är däremot nattlinneklänningen som är ett perfekt partyplagg och också en het trend. Josefin Dahlberg tippar att det silkiga nattlinnet kommer synas mycket på Stockholms nattklubbar i vår och sommar.
– Nattlinneklänningen är ju ett plagg kan vara lite sexigt, men som ändå är helt "okej”, alltså som inte klassas som en porrig klänning typ. Därför tror jag att den kommer bli poppis som partyoutfit. Om du inte vill gå med bara ben så stylar du den med utsvängda brallor under nattlinnet, det är supertrendigt.

Hon pekar också skämtsamt på en annan fördel med det gonattinspirerade modet.
– Kommer du hem sent på kvällen behöver du inte byta om utan kan gå och lägga dig direkt, det är ju väldigt smidigt, ha ha.

Lätt att köpa fel

Idag kan du hitta pyjamasliknande plagg hos de flesta kedjorna, men det gäller att inte gå till fel avdelning, då kan du nämligen gå ut från affären med en ”riktig” pyjamas som bara hör hemma i sängen och som inte är något du vill visa dig ute i.
– Gå inte till avdelningen för underkläder och sovkläder. Pyjamas-set och nattlinneklänningar hittar du på damavdelningen. Fråga personalen om du inte hittar, för det skiljer ju en del på dem och på de vanliga sovkläderna. Jag skulle säga att Zara har flera snygga varianter, tipsar Josefin Dahlberg.

Och om någon undrar om det går lika bra att byta ut sidenpyjamasen mot flanellpyjamas?
– Haha, njaaa…. flanellpyjamasen är fortfarande "en riktig pyjamas”, alltså inte så trendig. Den kan du ha och sova i istället.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons