Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Vårens galna och heta frisyrtrender

Frisyrer som inspireras av Game of Thrones, glittriga rötter och två knutar på huvudet är några av de nya smågalna hårtrenderna vi ser i vår.
– Stockholmare är modiga och vågar testa nytt, men den vanligaste frisyren som vi klipper just nu är en helt annan, säger frisören Sofia Ljusberg.

annons

annons

Det finns förutsättningar för en smågalen hårvår, med stora möjligheter att ta ut svängarna. Fingerfärdigt flätpysslande eller en rejäl dos glitter är ett par av trenderna som märks i vår. Och stockholmarna brukar vara snabba med att haka på det nya.
– Hårtrender är något som stockholmare tar åt sig väldigt snabbt. Generellt har vi ju stor koll på både mode och hår i Sverige, framför allt i Stockholm, säger Sofia Ljusberg, en av ägarna av salongen Ljusberg Olsson på Östermalm där kunderna ofta vill ha det allra senaste.

Man braid

Sofia Ljusberg berättar om frisyrer som inspireras av rave-kulturen, serier och 90-tal. De längre frisyrer som varit trend för killar en tid tar sig nu nya uttryck. Från den populära mans-knuten, eller man bun som den kallas, går killarna nu över till flätor.
– Det här är en ny kul version av man bun. För man bun has had it's days om vi säger så...
Flätfrisyren kräver lite längre längder, särskilt på överhåret.
– Jag är inte riktigt säker på var trenden med man braids kommer ifrån, men förmodar att den inspirerats av Game of Thrones, Hunger Games, The Shannara Chronicles och Vikings, säger Sofia Ljusberg.

Modebloggare i flätor

Också för tjejer är flätor en stor trend.
– Inspirationen till den här frisyren kommer från samma serier som jag nämnde för killarna och jag har sett trenden på många modebloggare. Angelica Blick är en av dem som burit den. Man kan göra flätan på många olika sätt, antingen gör man två inbakade tighta flätor rakt bak eller flera små rastaflätor som antingen flätas hela vägen ut eller slutar där huvudet sluttar och resten är utsläppt.

Glitter roots

Dags för fest och trist utväxt i håret? Då sitter den nya glitter roots-trenden som en smäck. De glammiga rötterna syntes bland annat på Gina Dirawi under Andra chansen i Melodifestivalen nyligen.
– Var glitter roots kommer ifrån kan jag inte svara på, men det är en kul, snabb teknik att dölja sin utväxt på när man till exempel ska på fest. Dessutom kan man göra den själv utan att behöva gå till frisören.

Frisyren passar både mörka och ljusa hår och valet av glitter ger en stor möjlighet att vara kreativ.
– Ta vad du trivs i. Du blandar glittret, till exempel en lös glitterögonskugga, med hårgelé i en skål och penslar på i benan. Den här trenden känns verkligen ung och kul!

Base lift

Bestämmer du dig för att, trots glittermöjligheterna, göra något åt utväxten vid hårrötterna, så är den vanligaste färgbehandlingen för tillfället på salongen Ljusberg Olsson något som kallas för base lift eller base break.
– Base lift är en snabb uppljusande färg som görs i shamponeringen på max 10 minuter och som suddar bort utväxten till en naturligare look. Den här typ av färgning är det många som vill ha just nu, säger Sofia Ljusberg.

Baby lights

En gammal goding under värmehuven gör nu också sitt återtåg på salongerna. Folieslingorna är tillbaka.
– Den här tekniken har ju alltid funnits, men i USA är detta mycket hett just nu. Det som kallas baby lights är helt enkelt supertunna slingor i folie som knappt syns, men man gör väldigt många. De kan variera i olika nyanser och passar en bärare som vill ha en naturlig look, inte för extrem och dramatisk. Jag kallar inte baby lights en trend utan mer ett naturligt sätt att färga håret på. baby lights är något som nästan alla kan bära.

Två höga knutar

En dålig hårdag och bråttom på morgonen kan nu lösas på ett nytt, trendigt vis.
– Det är en quick-fix frisyr utvecklad från den vanliga höga knuten, fast nu är det två knutar och man kan antingen göra dem tighta eller lösa. Trenden kommer definitivt från 90-talet och vi har sett Gwen Stefani, Rebecca & Fiona, Miley Cyrus och andra bära upp looken. Det är mer en underground-look som inte passar alla åldrar och stilar. Jag skulle kalla den en typisk festival-chic-look.

Lob är vanligaste klippet

Alla nya kreativa trender till trots, så är det vanligaste klippet på salongen fortfarande av det mer försiktiga slaget.
– Lob, allt så en ”long bob” är fortfarande väldigt vanligt bland tjejerna. När det gäller killarna så klipper vi numera av långa hår till kortare längder. Men allt är väldigt flytande, jag skulle säga att en frisyr som passar ansiktsform och kroppsform är det bästa, tycker Sofia Ljusberg.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons