Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Inte bara ljudet räknas. Nu är hörlurarna också en accessoar och det du lyssnar i skvallrar om vem du vill vara.
Inte bara ljudet räknas. Nu är hörlurarna också en accessoar och det du lyssnar i skvallrar om vem du vill vara.
Foto: Thinkstock

Vad avslöjar dina hörlurar om dig?

Hörlurarna har gått från att vara en teknikpryl till att bli en trendig accessoar. Rocker, lyxlirare eller ljudnörd - nu finns lurar för alla typer.
– Vi säljer handgjorda hörlurar i 18 karats guld för 95 000kr, säger Andreas Vural på Happy Plugs.

annons

annons

Ljudet är inte allt. Hörlurar har seglat upp som en av de allra viktigaste accessoarerna för både killar och tjejer. Märket, modellen och färgen på det du har över öronen eller dinglande runt halsen skvallrar om vad du har för stil och vem du vill vara.
Hörlurstillverkare kallar sig nu också ofta för livsstils- eller modevarumärken som säger sig tillverka mobilaccessoarer. De gör designsamarbeten och släpper nya säsongsmodeller.

Roséguld trendigt

Svenskdesignade hörlurarna Happy Plugs är ett typiskt exempel. Här finns mängder av olika färger och utföranden på lurarna och det är tydligt att mer än ljudet räknas.
Deras kunder följer modetrender och varierar färgvalet på sina lurar.
– Det vi kan se hos våra återförsäljare globalt är att våra deluxefärger som roséguld, guld och silver är populärast just nu. Roséguld är den färg som säljer bäst på Colette i Paris men även i Stockholm, säger Andreas Vural.

Lurar för 95 000 kronor

Här finns också hörlurar som verkligen går mot att vara smycken.
– Våra Earbud 18 Carat Gold är handgjorda av en guldsmed i Gamla Stan och kostar 95 000kronor.

Hos ljudspecialisterna på Hi-Fi Klubben säljs en rad olika märken och här ser man mer klassiska färgval hos kunderna.
– Black is the new black. Vår bästsäljare när det kommer till färg är svart men just nu tror vi på svart med inslag av vitt och grått/silver, säger Emil Rolander på Hi-Fi Klubben.

Sladd eller sladdlöst?

Sladd eller inte sladd är en skiljelinje.
– Just nu är det mycket trådlöst för streetmänniskan och kabelbundet för den som är klassisk, säger Emil Rolander på Hi-Fi Klubben.

– Eftersom öron kommer i så många olika former säljer alla våra hörlurar bra. Sladd är fortfarande det som gäller eftersom det är en viktig detalj i outfiten, likt ett halsband. Men vi spår att trådlöst kommer bli det nya senare under året, menar Andreas Vural på Happy Plugs.

Framtidens lurar

Hörlurarnas populäritet har ökat kraftigt  i takt med de smarta mobilernas intåg. Med allt mer portabel musik blir hörlurar allt viktigare. Teknikutvecklingen kommer att påverka vilka modeller vi vill ha i framtiden.
– Det blir mer trådlöst framöver, eftersom tekniken utvecklas starkt, menar Emil Rolander på HiFi-Klubben.

Andreas Vural håller med, men tror att utseendet kommer vara en stor del också i hörlursframtiden.
– Trådlöst kommer komma, men också att hörlurar kommer vara mer av ett smycke och en accessoar som kompletterar dagens outfit. Inte bara något tekniskt, säger han.

SOFIE STRANDBERG
sofie.strandberg@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons