Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Gärna tights, gärna hatt och gärna besök också i butiker med plagg för kvinnor. ”Strunta i hela ”act and dress your age” grejen. Älskar du det du har på dig är det gott nog”, säger Peter Siepen.
Gärna tights, gärna hatt och gärna besök också i butiker med plagg för kvinnor. ”Strunta i hela 'act and dress your age' grejen. Älskar du det du har på dig är det gott nog”, säger Peter Siepen.
Foto: Jonas Herjeby, Stefan Holm, Karin Törnblom

”Män i tights är fina grejer”

Peter Siepens passion är kläder och han menar att han har mycket att tacka sin stil för.
– Syns du inte så finns du inte, mina kläder har spelat en stor roll i mina framgångar, säger Peter Siepen och tipsar om sina favoriter bland stans butiker.

DJ:n, mediepersonligheten och programledaren Peter Siepen skulle aldrig kunna beskrivas som en grå mus i klädsammanhang. Han har alltid gillat kläder men det var först när han fyllde 19 år som han började experimentera med sin stil.
– Det var då jag ställde mig utanför janteledet. Jag körde rosa hattar, blommiga kläder och tokiga örhängen. Jag såg inte klok ut men jag hade i alla fall väldigt roligt! Idag skulle jag vilja använda uttrycket avant garde när jag beskriver min stil, men jag stannar vid gränslös lekfullhet.

Klä dig INTE för din ålder

Att klä sig för sin ålder är något han aldrig tycker vi ska bry oss om.
– När det kommer till ålder och kläder tycker jag att man ska strunta i hela ”act and dress your age” grejen. Älskar du det du har på dig är det gott nog.

Gränserna mellan manligt och kvinnligt mode är något Peter Sipen gärna också skippar.
– Modet är fortfarande väldigt könsuppdelat och jag önskar mig lite mer lekfullt gränsöverskridande mode. Män i tights är fina grejer tycker jag, så det har jag massor av.

”Var inte så skitnödiga, stockholmare”

Stockholmarna kunde gott ta ut svängarna mer, tycker Peter Siepen.
– Det finns något nervöst likriktat när det kommer till stockholmarnas stil. Framför allt det kvinnliga stockholmsmodet som har en bloggvibb. Var inte så skitnödiga, kära stockholmare - våga experimentera lite mera.

Peter Siepens favoritbutiker

annons

”Här hittar jag prisvärda scenkläder”

Beyond Retro ”Här hittar jag mycket prisvärda scenkläder som till exempel den röd och vita kavajen som jag använder mycket. Här hittade jag också nyligen en östeuropeisk glittrande skridskokroppsstrumpa, med vilken jag med lätthet och elegans navigerar över dansgolvet.”

”Tjejkläderna jag gillar”

Mathilde ”Här hittar jag massor av Polo Ralph Lauren-tjejkläder som jag gillar. Köpte precis en handstickad oversized poncho jag älskar. Man ska inte vara rädd att gå in i tjejbutiker bara för man är kille och tvärtom.”

”Utsökta secondhandkläder”

Herr Judit AB ”På Herr Judit både säljer och köper jag utsökta herr-secondhandkläder. Här finns alltid något att shoppa! Ägaren Christians passion för kläder går inte att ta miste på och han har likt mig också precis blivit pappa, vilket gör att vi har mycket att prata om.”

”Butiken ger ett modelyft”

Mrs H Stockholm AB Peter Siepen: ”Hit springer du om du önskar top-notch märkeskläder som Balmain, Isabelle Marant och Ann Demeulemeester. Den här butiken är toppen om man vill vara unik, och det vill ju jag. Det är min min tjej Anna som visat mig den, så jag vill tacka henne, hon har gjort ett stort modelyft i min garderob.”

”Gillar deras jeans och workwear”

Unionville ”De har mycket jeans och workwear här som jag gillar. Jag uppskattar verkligen personalens kärlek och passion för jeans och hantverkskunnandet man har på Unionville. Jeans är som ett bra vin, eller jag själv för all del, det blir bara bättre med åren.
Jag tycker också att Dsquared, som är mer fashion, har snygga jeans. Unionville kör mer på workwear stilen. Här kan du även reparera dina jeans.”

”Här finns bra hattar”

Hattbaren AB ”Jag har i stort sett alltid hatt på mig. En favorit är min restylade vintage polishatt med Elvismärke på. Om man ska hitta bra hattar och huvudbonader i Stockholm ska man ta sig till Hattbaren på Söder.”

Relaterade sidor

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

Sponsrade listor

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons