Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Trendrapport: Kolla in vårens mode 2015 redan nu

Allt om Stockholms Caroline Johansson har spanat in visningarna under modeveckan som gått.
Färgerna, siluetten, mönstren och nyckelplaggen – vi listar de starkaste trenderna inför nästa vår.

annons

annons

Viktigaste färgerna: Basfärgerna för våren 2015 är beigt, vitt och ljusgrått. Förutom det får rosa sin renässansperiod, och färgen bär man oavsett stil. J.Lindeberg visade att en damm-rosa kavaj kan vara rock’n'roll och enligt Filippa K dam blir det puderrosa plagg som kommer hänga i de minimalistiska fashionistornas garderob.

Hos 10-årsjubilaren Cheap Monday manifesterade tuggummirosa tröjor 90-talsestetik – enaxlat eller knuten runt midjan– medan Ida Sjöstedt visade kaxiga, glittriga sessklänningar.

Bootcutbyxan:
60- och 70-talet har inspirerat modebilden de senaste säsongerna och allt eftersom har en vidare, avslappnad siluett blivit högsta mode. Även fotvidden på byxorna har expanderat och den nya it-byxan våren 2015 är av bootcut-modell.

Du bär dina utsvängda byxor ledigt och storstadschict med en topp nonchalant instoppad som hos Hunkydory. Eller varför inte gå all-in discodiva och matcha med en glittrig topp som hos Ida Sjöstedt?

Material:
Vad våra plagg är gjorda av blir allt viktigare på grund av ökat miljö-och kvalitets-tänk. På catwalken syntes bland annat silke, bomull, linne och ull, som hos Dagmar. Fördelen med naturmaterial är att de svalkar om sommaren och har lång livslängd. Trenden med att kombinera olika material i en outfit håller i sig.

Mönster:
Lika säkert som amen i kyrkan är det att blommönster syns på vårvisningar. Den här säsongen ser vi en uppsjö botaniska mönster, även på herrsidan. Både vackert vildvuxet, mormorsblommigt och naivt storblommigt syntes på både plagg, skor och accessoarer.

Även rutigt är rätt våren 2015. Generation cool väljer storrutigt som hos Cheap Monday medan mode- avantgardet satsar på assymmetrisk kjoldräkt från Back. Oscar Jacobsson visade att helrutig kostym funkar utmärkt för festen med striktare klädkod.

Silhuett
: Löst, avslappnat och elegant är ledorden för våren, som hos AltewaiSaome. Den vida silhuetten där boxiga överdelar matchas bäst med rymliga underdelar har dessutom fördelen att du slipper flyta bort även om fuktig vårmorgon skulle övergå i stekhet sommardag.

Accessoarer: Stooora väskor som rymmer allt för stranden eller den spontanta weekendresan är vad som gäller nästa vår enligt Hunkydory och Carin Wester. Cheap Monday erbjöd solbrillor i en uppsjö av olika former och färger.

Filippa K dam, AltewaiSaome och Carin Wester förklarade att skärp i midjan är en trend som är tillbaka med besked.

Trender som håller i sig: Vitt från topp till tå, randigt, oversizade jackor, tröjor med logotyp, silverdetaljer och v-ringat.

CAROLINE JOHANSSON
caroline.johansson@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons