Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Foto: Scanpix

Nu öppnar stjärnan Stockholms-butik

Stella McCartney har designat kläder till världsstjärnor som Madonna, Annie Lennox och den brittiska OS-truppen.
Nu ska hon klä svenskarna. I februari öppnar modehuset jättebutik i Stockholm.
– Stella McCartney är bland de främsta i världen, och hennes kläder passar oss trendmedvetna svenskar, säger stylisten Pamela Bellafesta.

annons

annons

I februari får Stockholm ett lyxigt nytillskott från den internationella modehimlen: den hyllade designern Stella McCartney öppnar en 221 kvadratmeter stor butik på Biblioteksgatan. Beatlesdottern har varit modevärldens älskling i över ett decennium och mottog nyligen pris som årets designer vid British Fashion Awards. Hon omfamnas dessutom av både fashionistas och pälsaktivister eftersom hon - utan att tumma på modegraden - väljer bort läder- och pälsmaterial i sina kollektioner.

– Hon gör kläder för den moderna, trendintresserade kvinnan och ligger helt rätt i tiden, säger Pamela Bellafesta, chefsstylist på Sofis Mode.

Varför väljer Stella McCartney att öppna butik i Stockholm?

– Hon har varit populär i Sverige under ganska lång tid på grund av sina rena plagg med många detaljer. Hennes tänk kring djur och miljö är en annan anledning att hon passar oss – att hon bara använder sig av konstläder och fuskpäls uppskattas av oss svenskar som är ekologiskt medvetna.

Vad är signifikant för märket Stella McCartney?

– Hon gör avskalade, feminina kollektioner med inslag av sport. Eftersom hon har så bra balans i mönster och färgval blir det inte trist, trots att kläderna är ganska minimalistiska. I vårkollektionen jobbar hon mycket i leopardprint vilket kommer att kopieras av alla kedjor.

Vad betyder det för Stockholms modescen att Stella McCartney öppnar butik här?

– Det är jättepositivt och kan innebära att fler modehus vågar öppna butiker i Stockholmar. De som har flagship stores nu tillhör en viss genre: Ralph Lauren, Burburry och så vidare. Stella känns yngre i stilen och attraherar en annan målgrupp.

Vad är hennes status som världsdesigner?

– Väldigt väldigt stark. Hon är bland de främsta.

 


Kristin Rehnqvist
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

PÅ GÅNG I STAN

SISTA MINUTEN

DAGENS PLATSER

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons

annons