Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Foto: Scanpix

Nu öppnar stjärnan Stockholms-butik

Stella McCartney har designat kläder till världsstjärnor som Madonna, Annie Lennox och den brittiska OS-truppen.
Nu ska hon klä svenskarna. I februari öppnar modehuset jättebutik i Stockholm.
– Stella McCartney är bland de främsta i världen, och hennes kläder passar oss trendmedvetna svenskar, säger stylisten Pamela Bellafesta.

annons

annons

I februari får Stockholm ett lyxigt nytillskott från den internationella modehimlen: den hyllade designern Stella McCartney öppnar en 221 kvadratmeter stor butik på Biblioteksgatan. Beatlesdottern har varit modevärldens älskling i över ett decennium och mottog nyligen pris som årets designer vid British Fashion Awards. Hon omfamnas dessutom av både fashionistas och pälsaktivister eftersom hon - utan att tumma på modegraden - väljer bort läder- och pälsmaterial i sina kollektioner.

– Hon gör kläder för den moderna, trendintresserade kvinnan och ligger helt rätt i tiden, säger Pamela Bellafesta, chefsstylist på Sofis Mode.

Varför väljer Stella McCartney att öppna butik i Stockholm?

– Hon har varit populär i Sverige under ganska lång tid på grund av sina rena plagg med många detaljer. Hennes tänk kring djur och miljö är en annan anledning att hon passar oss – att hon bara använder sig av konstläder och fuskpäls uppskattas av oss svenskar som är ekologiskt medvetna.

Vad är signifikant för märket Stella McCartney?

– Hon gör avskalade, feminina kollektioner med inslag av sport. Eftersom hon har så bra balans i mönster och färgval blir det inte trist, trots att kläderna är ganska minimalistiska. I vårkollektionen jobbar hon mycket i leopardprint vilket kommer att kopieras av alla kedjor.

Vad betyder det för Stockholms modescen att Stella McCartney öppnar butik här?

– Det är jättepositivt och kan innebära att fler modehus vågar öppna butiker i Stockholmar. De som har flagship stores nu tillhör en viss genre: Ralph Lauren, Burburry och så vidare. Stella känns yngre i stilen och attraherar en annan målgrupp.

Vad är hennes status som världsdesigner?

– Väldigt väldigt stark. Hon är bland de främsta.

 


Kristin Rehnqvist
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons