Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Foto: Maria Nordström

Här kan du gå på antik möbeljakt

"Retromässan" får har fått stockholmarna att gå man ur huse för att beundra och shoppa begagnade möbler och inredningsprylar.
Fredagen den 9 mars har vårens upplaga premiär på Münchenbryggeriet.
– Det kommer att bli bättre än någonsin, säger projektledaren Niklas Hallberg.

annons

annons

Retromässan är paradiset för alla som är intresserade av möbler och designprylar från 1900-talet. Mässan hade premiär på Münchenbryggeriet våren 2011 och drog då över 5 000 personer och enligt projektledaren och mässgeneralen Niklas Hallberg lär det inte bli färre i år.

– Vi räknar med något liknande den här gången. Men framförallt tycker jag att vi hela tiden växer i kvalitet och utförande, säger han.

"Inga myntsamlingar och vapen"

I år kommer ett 40-tal utställare av varierande storlek att vara representerade på "Retromässan" och kvaliteten är garanterat hög.

– Det är ju en innerstadsmässa och då vet vi sen tidigare att det är en viss typ av prylar som går. Det är moderna antikviteter från 1900-talet som gäller, ställer du ut en rokoko-byrå kommer den inte att bli såld. Och det är bara möbler, lampor, konst och andra designprylar som gäller. Du kommer inte att hitta några myntsamlingar och vapen, det finns andra forum för det, säger Niklas Hallberg.

Drivkraften bakom "Retromässan" är det återvinningstänk som gav Niklas Hallberg utmärkelsen "Månadens stockholmare" av Stockholms stad i december förra året, något han verkligen brinner för.

"Strosa runt med ett glas vin"

– Retromässan är en försäljningsplats, men lika mycket en utställning för att kunna visa upp alla fantastiska föremål. Vi har ett mål där, att förändra folks syn på möbler och design. Vi vill inspirera människor att köpa prylar som håller i 100 år, saker som förmodligen ger mer betalt om du säljer dem än vad du gav. Man ska ju inte vara skadeglad, men det är alltid lite kul att se folk som slängt grejer som de sen ser gå för tusentals kronor på mässan, säger han.

Vårens "Retromässan" har premiär fredagen den 9 mars och har öppet mellan 15.00 och 20.00 – ett ypperligt tillfälle för en lite mer udda After Work.

– Vi har en specialkomponerad 1900-talsmeny och fullständiga rättigheter så det går bra att strosa runt bland föremålen med ett glas vin i handen. Bara man ser till att inte spilla rödvin på de vita sofforna, säger Niklas Hallberg.

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons