Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Festivalen som hyllar fittan

En lördag full av fitta. Det utlovar RFSU Vulvagruppen på sin megamuttiga festival. Målet är att lufta det kvinnliga könsorganet.
– Som det är nu får fittan inte riktigt ta plats, säger projektledare Elin Högberg.

annons

annons

En fittfestival som uppladdning inför internationella kvinnodagen. Det ordnas av RFSU:s enklav Vulvagruppen den 1 mars. Under en hel dag kommer besökarna bland annat delta i speedseminarier om vaginan i konsten, lära sig om fitt-anatomi och fiska fittdamm.

– Vi vill få människor att prata om fittan i offentliga sammanhang. Som det är nu får fittan inte riktigt ta plats, och det kan vara förknippat med skam att prata om fittan i offentligheten. Det vill vi motverka, säger Elin Högberg, en av Fittfestivalens projektledare.

"Pratar om behåring, onani, lust"

Till vardags håller Vulvagruppen studiecirklar under parollen ”Fittan i fokus”. Här är syftet att dela sina muttrelaterade erfarenheter.

– Vi har så mycket kunskaper och erfarenheter som vi borde dela med varandra istället för att vara tysta, säger Elin Högberg.

Ni kallar er vulvaaktivister. Vad är det?

– Att på ett eller annat sätt prata om fittan i ett öppet klimat. Man kan till exempel gå ut och prata med folk, vara med i en studiecirkel eller ha en tygpåse med fittryck på. Det finns många sätt.

Vad gör vulvaaktiviter när det inte är festival?

– I våra studiecirklar Fittan i fokus pratar vi om fittrelaterade saker, till exempel om mens, lust eller vestibulit. Vi går också på bio eller på utställningar om det finns något som är fittrelaterat. Andra saker vi pratat om: behåring, onani, den barnafödande fittan och så vidare. Finns hur mycket som helst att prata om!

Vissa ryggar tillbaka bara de hör ordet fitta, vad ska vi göra åt det?

– Jag tycker att vi ska ta tillbaka ordet, eftersom det tyvärr kan vara förknippat med negativa laddningar. Det vill vi motverka. Fitta är inget skällsord, det är något bra och inget som ska användas i negativa sammanhang.

Fittfestivalen alltså. Är inte Fittivalen ett bättre namn?

– [Skratt] Det har jag inte tänkt på. Jag ska ta upp det till nästa år!

KRISTIN REHNQVIST
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons