Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Strindbergs Intima Teater

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

Strindbergs Intima Teater nyinvigdes i januari 2003.

Den 26 november 1907 invigdes Strindbergs Intima Teater vid Norra Bantorget. 2007 är den nyöppnade Strindbergsteatern inne på sitt femte spelår. Det uppmärksammas med teaterföreställningar, litterära salonger, konserter, utställningar och födelsedagsfestligheter.

Från 1910 har den stundtals stått bortglömd och använts sporadiskt för olika kulturevenemang. Men nu har Strindbergsmuseet gått in som huvudman och teatern har grundligt renoverats och fräschats upp, under ledning av Anna Wolters och Sören Brunes. Nu stoltserar man med en ljus och fräsch foajé och en salong som i högsta grad gör skäl för epitetet "intim": litet men ganska elegant med rund vridscen, röda fåtöljer från Konserthuset och en stjärnhimmel i taket.

Chef och konstnärlig ledare är Ture Rangström som utlovar en repertoar "i Strindbergs anda". Naturligtvis en hel del Strindbergspjäser, men även plats för nyskrivet och gästspel, både svenskt och utländskt. Även filmkvällar kommer att arrangeras med kvalitetsfilm på video under överinseende av Ulf Berggren, som tidigare drev biografen Fågel Blå.

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons