Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Daniel Andersson är barchef – och Sebastian Runius blir kökschef på Hobo.
Daniel Andersson är barchef – och Sebastian Runius blir kökschef på Hobo.
Foto: Hobo

Duon ska locka medvetna till Stordalens nya hotell

Snart öppnar Hobo på Brunkebergstorg – ett annorlunda koncept med inspiration från Berlin.
Nu står det klart vilka som får rollerna som hotellets Head Chef och Bar Manager.
Sebastian Runius och Daniel Andersson ska göra 70-talshuset till en naturlig mötesplats för de medvetna.

annons

annons

Petter Stordalen har förvandlat Swedbanks gamla huvudkontor till två helt olika hotell. Den 23 mars öppnar ”Hobo” på Brunkebergstorg – ett udda koncept med inspiration från Berlin och Amsterdam.
– Hobo vågar sticka ut och göra saker på ett lite annorlunda sätt. Vi har försökt skapa något som är unikt och nytt. Vi ska gå i bräschen och testa mycket nya saker, säger Mattias Stengl, vd för Hobo.
Hotellets 201 rum är designade av Berlinbaserade Studio Aslinger. De har bland annat placerat sängen mitt i rummet, och fönstren ramas in av något som mest liknar en lufttrumma. Gästerna kommer ha ett annorlunda utbud på rummen. De kan bland annat producera sin egen musik på sin Pocket Synth, om andan faller på.

Duon ska göra hotellet unikt

Hobo ska också vara en naturlig mötesplats för medvetna mat- och dryckesintresserade. Nu presenteras två nytillskott och nyckelpersoner. Sebastian Runius blir Hobos Head Chef – och Daniel Andersson blir Bar Manager. Tillsammans ansvarar de för att bygga upp Hobos mat- och dryckeskoncept. Fokus kommer ligga på smårätter, öl och cocktails.
– Jag brinner för mat, miljöfrågor och kanske främst ärliga råvaror. Jag älskar människor med yrkesstolthet, oavsett om det är matproducenter eller kockar, och det ska bli väldigt roligt att arbeta på̊ ett ställe som samlar så mycket förmåga och duktiga människor, säger Sebastian Runius.

Gedigen bakgrund

Han har en bakgrund på flera stockholmskrogar, bland annat Un Poco – och senast som köksansvarig hos Gretas på Haymarket. Daniel Andersson kommer från Little Quarter på Södermalm, men har även spenderat en del av de senaste åren på ECC Chinatown och Barworks i London.
Hobo kommer att servera såväl frukost, lunch och middag i en öppen miljö som sträcker sig genom två våningar. Den övre våningen är byggd kring en stor bar, där Daniel och hans bartenders kommer att lägga lite extra kärlek på cocktails och en bra ölmeny.

"Man ska känna stolthet"

– Att vara med från början med ett hotell är något speciellt, man är med och skriver in sitt namn i väggarna från den första stunden. Man ska känna stolthet i det man gör och det gör jag när jag bjuder mina gäster på den bästa upplevelsen jag kan erbjuda. Det ska bli otroligt roligt att bygga upp Hobos bar och barteamet som ska lyfta den, säger Daniel Andersson.
Till detta kommer en liten musikscen och ett ”pop up-utrymme”, där lite vad som helst kan inträffa.
– En månad kan det vare en barberare som är där – nästa månad kan det vara en florist, säger Mattias Stengl.
Hobo delar byggnaden med ”At Six”, ett elegant lyxhotell med internationell karaktär. På takets gemensamma terrass kommer Frida Ronge driva fristående restaurangen "Tak". På menyn ska det japanska stå i centrum, med en touch av Norden.

JOHN EDGREN
john.edgre@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons