Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Härlig mötesplats som ger mersmak

AOS BETYG 4

Hotellrestauranger är sällan wow.
Men en enkel lokal och ett möte mellan Mexiko, Peru och människor kan göra underverk.
Eatery Social har hittat en lucka i Stockholmsvimlet.

annons

annons

Den som redan provat Marcus Samuelssons första Eatery, i Malmö, känner inte helt igen sig. Här är rätterna vässade och med det priserna. Lokalen, innanför hotell Clarions entré vid Skanstull, är härligt öppen och man förstår Social i namnet... för detta känns lika mycket samlingsplats som restaur- ang.

Vi möts av en pigg servering och efter måste-Margaritan väntar en kväll med mest Mexiko och Peru på tallrikarna, ibland piffat på svenska, oftast lyckosamt.

Våra val av ceviche, en med stora räkor, rocotochili och koriander, den andra med tonfisk, rädisa, avokado och syrlig sallad, är båda fräscha med spets. Kanske slår chilistyrkan igenom för mycket och petar känslan av hav, men rådet gillar ändå resultatet.

Även tacotallrikarna är spännan- de – och allt är vackert upplagt. Här finns friterad fisk, bläckfisk och chimichurri, grillad spädgris eller en vegoversion på sparris.

Smakrådet ger tummen upp till alla fyra, men hurrar mest för bläckfisken – suveränt trimmad av en pico de gallo-salsa. Yummie!

Framme vid varmrätterna blir det problem: orkar en normal människa varmrätt efter både ceviche och tacointag? Detär, måste erkännas, tveksamt.

Eatery lämpar sig mest för antingen en cecviche eller taco som förrätt – och till det en huvudrätt (eller parrätt att dela på). Alternativet är att skippa huvudrätterna och mumsa små- rätter. Det känns också mest Social.

Av huvudrätterna är Parilladan Eaterys paradtallrik. Kommer som platta med högrev, skuren filé, cho- rizo och pommes frites på sötpotatis. En rätt att återvända till! Mer ordinär är den grillade kycklingen med rostad potatis. Den klarar godkänt tack vare sina goda små salsor.

Dryckerna på Eatery (allt från öl, både ovanliga mexikanska varianter och lokala, till mexi- kansk cola) gör måltiden mer spännande. Desserterna är också roliga att utforska. Som den peruanska lila majsglassen (roligast) och vem blir inte nyfiken på lucumafruktglass?

Mersmak.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons