Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Kulinarisk färd i bergochdalbana

AOS BETYG 3

En hotellrestaurang är en hotellrestaurang är en … helt okej upplevelse i vissa fall.
På hotell Haymarkets nya brasseri Paul’s hör vi vad vi säger.
Tack för det.

annons

annons

Smakrådet har klagat på den höga ljudvolymen som nu är mer regel än undantag på Stockholms hippa restauranger. Vi som våndats överraskas då gärna av lugn och trivsel mellan tuggorna. Ibland är det liksom skönt att höra vad servitören berättar om vad som ligger på tallriken. En middag på nya Paul’s i gamla Pubhusets hotell Haymarket, tidigt i veckan, tidigt på kvällen blir för oss som ratar oljud en retreat.

Att sitta i behaglig miljö precis vid skräniga Hötorget – i något som för ett år sedan var en skoaffär, en optiker, en klädaffär (vi minns inte riktigt vad just vår plats varit) blir en liten snackis också. Men vår kompetente servitör visar oss snabbt vägen in i menyer och vinlistor. Vi får våra förrätter som alla samlas kring betyget ”wow!”. Några vitlöksfrästa, smakrika jätteräkor, en sensationell råbiff med sting, kompanjerad med tryffel och ostronmayo – och en hummeromelett, perfekt balanserad med fänkål. Mmm, den här starten lovar gott.

Vi noterar Paul’s cocktailmusik som – utan att störa – förstärker känslan av samtal. Detta är ett utmärkt ställe för att slutföra en affär.

För en date? Varför inte. Inredningen är modernt kitschig och känns påkostad. Passar till hela kitet. Men varmrätterna gör lite senare rådet förvirrat. En vegetarisk gnocci med burrata, salvia och tomater känns lite feg i smakerna. En okej entrecôte med tunna, mjuka (kardinalfel!) pommes frites och en rätt ordinär röding får oss faktiskt att undra om kocken bytts ut mellan förrätt och varmrätt. Men vi tröstar oss med de helt igenom bra vinförslag vi fått.

Dags för desserter – och nu åker berg-och dalbanan upp och ner igen. Upp … med en vacker, mynta/ rom-vässad ananansrisotto. Ner … med en poänglös knickerbocker glory, där hallonsorbeten tar all fokus … och lite upp igen med en behaglig inkokt rabarber som kommer med kända attribut: rostad havre, kardemumma och mandelglass.

Slutsats: hit återvänder vi mest för förrätterna och en lugn pratstund – men Paul’s blir nog ingen snackis.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons