Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Inte nyskapande – men riktigt gott

AOS BETYG 4

I rymliga lokaler ett stenkast ifrån Humlegården har slottsägaren och före detta möbelsnickaren Torbjörn Blomqvist öppnat restaurang.

annons

annons

Vi besöker den en varm försommarkväll och det är inte många gäster som vill sitta inne. Trots att det är glest mellan matgästerna i de stora rummen just ikväll så är känslan ombonad och välkomnande. Dova färger möter mörkt trä i den genomarbetade inredningen och solljuset strilar in genom höga fönster. Särskilt vackert är det innersta rummet som vetter mot en lummig innergård. En liten oas i storstaden. Just nu är drinklistan inspirerad av sommarens glassar och baren lyckas bra med att återskapa smakerna utan att hemfalla till sötsliskigheter. Calippon rekommenderas särskilt. Till drinkarna finns några påhittiga snacks att välja mellan. Där kniper croquetterna med Wrångebäcksost och ramslök genast förstaplatsen.

Det är en svår balansgång mellan personlig och proffsig service. På Hantverket har man prickat helt rätt med personalen. Vi möts av ett team engagerade och vänliga människor som kan prata varmt och utförligt om allt på menyn, men inte räds att peka ut sina egna favoriter. Vår enda anmärkning är att det stundtals uppstår lite väl långa pauser i serveringen.
I köket basar Fredrik Persson, med bakgrund från bland annat F12 i Stockholm och NoBu Parklane i London.
Ställets namn är en fingervisning om vad för slags matkonst och atmosfär man vill förmedla och det är inget fel på mathantverket vi får erfara när rätterna kommer in. Det är vällagat, snyggt, kanske inte så nyskapande, men med prima råvaror och framför allt riktigt gott.

Den sotade kalvtartaren med gräddstuvade toppmurklor är förvånansvärt lätt och fräsch och de milda gröna jordgubbarna visar sig vara en fin vän till den perfekta kammusslan.

Varmrätterna gör oss ännu gladare.
Den saftiga biten tupp med picklade grönsaker och ärtpuré, generösa bitar av ljuvligt rosa lamm med spetskål och söt fermenterad vitlök, en mjäll Hjälmargös med olika varianter av gurka och en skummig blåmusselsås. Ibland är det lite överarbetat men det är alltid vällagat.

Middagen avslutas med fördel men den lätta flädermoussen med gurka eller den syrliga rabarberanrättningen med det melodramatiska tillbehöret krossade drömmar. Hit kommer vi återvända.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons