Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Missa inte Stockholms mysigaste uteserveringar. Här tipsar Allt om Stockholms matbloggare Rebecca Brage om sina favoriter.
Missa inte Stockholms mysigaste uteserveringar. Här tipsar Allt om Stockholms matbloggare Rebecca Brage om sina favoriter.
Foto: Claes Helander och Thinkstock

5 favoriter bland Stockholms uteserveringar

Lycka är ett ledigt bord på en av Stockholms många uteserveringar. Allt om Stockholms matbloggare Rebecca Brage har valt ut sina fem favoritställen.
– Alla har både bra stämning och jättebra mat.

annons

annons

Sol och sommar, då hittar du ofta Allt om Stockholms matbloggare Rebecca Brage på någon av stans mysiga uteserveringar. Hon har några favoriter och är noga när hon väljer ställe.
– Bra stämning är det viktigaste. Jag gillar när det är mycket folk på en uteservering. När jag går ut vill jag se folk, säger Rebecca Brage som också har populära Instagramkontot Stockholmfood.
Men som den foodie hon är tycker hon självklart också att maten som serveras är viktig.
– Alla de ställen jag tipsar om här har jättebra mat. Chansen att få äta gott är alltså stor.

Den perfekta uteserveringsdagen

Rebecca Brage har ett extra gott öga till Mälarpaviljongen på Norr Mälarstrand, där det finns möjlighet att hämta fräsch mat på lilla restaurangen The Green Queen intill.
– Det finns få uteserveringar som har hälsosam touch, men här kan du få det.

Hur ser då den perfekta uteserveringsdagen i Stockholm ut för dig?
– Jag skulle börja på ett ställe vid vattnet, sitta i solen. Att äta en sommarsallad känns obligatoriskt. Jag brukar kolla efter ekologiskt och naturviner. Sedan på kvällen går jag gärna vidare till ett ställe med bra musik, som Mosebacke eller Ljunggrens.

Takbaren Urban Deli Sveavägen

”En unik setting mitt i stan. Här är det verkligen hela taket som används. Väldigt bra för after work med gott om plats och perfekt läge, mitt i smeten. Skön mix av alla möjliga sorters människor eftersom det ligger så centralt.
På sätt och vis är det lite fult, men ändå så coolt. Och så har Urban Deli så bra mat. Testa deras asiatisk råbiff.”

Mosebacketerrassen

”Mosebacke är given bland mina favoriter, med Stockholms bästa utsikt. Det här är ett bra ställe för ölälskare med sin ölkiosk där det finns ett riktigt stort utbud från mikrobryggerier. De har även en vegetarisk restaurang här som är bra. Alla sorters folk samlas här, möjligen med övervikt mot Söderfolk. Avslappnad stämning.”

Ljunggrens Terrassen

”Här är det lite mer hipp stämning än på Mosebacke. Här ska du käka deras legendariska Spicy tuna roll. Det är en liten och intim takterrass på en innergård med riktigt skön atmosfär. Ett utmärkt ställe att börja en kväll på. De får inte spela musik så sent, så här blir det inte fest hela natten eftersom det ligger bostadshus runtomkring.”

Mälarpaviljongen

”Det är inte de allra yngsta som hänger här, inte 18+ utan snarare 25+. Du kan sitta i restaurangen eller på pontonen. Ett perfekt ställe för den som gillar rosé. Mälarpaviljongen och rosévin är sommar för mig.
The Green Queen är en liten restaurang som ligger på andra sidan gatan, men de har samma ägare. Det betyder att du kan köpa mat där och sedan sätta dig på Mälarpaviljongen. Här finns vegetarisk streetfood som är fantastisk. Så om någon vill ha Skagenröra och någon en glutenfri wrap, kan man köpa på varsitt håll innan man sätter sig tillsammans här.”

Rosendals Trädgård

”Det mest romantiska är att sitta i trädgården under äppelträden och dricka vin. De vackra omgivningarna, växthusen – stället passar bra för en dejt eller en fräsch lunch med vänner.
Men Rosendal passar utmärkt för fika med familjen också. Man kan ta med picknickfilt att sitta på. Ta en mysig promenad på Djurgården ut hit. Och passa på att köpa med något fint till balkonglådan eller rabatten från växthusenn eller plantträdgården.”

Kolla in Rebecca Brages matblogg Stockholm Food och hennes Instagram @stockholmfood.

ANNONS: I Allt om Stockholms sponsrade guider hittar du fler förslag på bra och trevliga uteserveringar

AOS WS

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons