Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Stjärnkocken Björn Frantzén stänger tvåstjärniga Michelinkrogen Frantzén i Gamla stan i sommar. Det blir sedan nysatsning på ny adress under 2017.
Stjärnkocken Björn Frantzén stänger tvåstjärniga Michelinkrogen Frantzén i Gamla stan i sommar. Det blir sedan nysatsning på ny adress under 2017.
Foto: Frantzén Group

Stjärnkrogen Frantzén stänger i sommar

Stjärnkocken Björn Frantzén stänger sin hyllade tvåstjärniga restaurang Frantzén.
– Nu är det dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger han.

annons

annons

Den sista menyn på prisbelönta Frantzén i Gamla stan serveras 9 juli. Senast i februari i år belönades restaurangen med två stjärnor i Guide Michelin, för sjätte året i rad. Nu stänger restaurangen för att återuppstå i en ny skepnad och på en ny adress i Stockholm.
– Det tog oss flera tusen rätter att komma dit vi är idag. Men vårt nära decennium i lokalen på Lilla Nygatan var en uppvärmning. Det är nu dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Vuxit ur lokalerna

När Frantzén öppnade 2008 arbetade totalt två personer på restaurangen. Idag är personalstyrkan ett team på 18 medarbetare. Det betyder att det blivit trångt på restaurangen på Lilla Nygatan.
– Även om ytan blir större i vår planerade nysatsning behåller vi antalet sittplatser. Det ger oss utrymmet vi behöver för att förverkliga vår vision. Men innan vi stänger i Gamla stan i juli satsar vi allt för göra de sista två månaderna till de bästa någonsin, säger Björn Frantzén.

Något om planerna kring den nya restaurangen avslöjas inte, mer än att Frantzén beräknas öppna på ny adress i Stockholm tidigt 2017.

”Något i hästväg”

För DI Weekend avslöjar han att den nya restaurangen kommer att ligga i City, i en fastighet från sekelskiftet som ägs av Antonia Ax:son Johnson som också är delägare i Frantzén Group.
– Lokalmässigt är det något i hästväg. Det är ett slags townhouse i flera våningar, säger Björn Frantzén till DI Weekend om de nya lokalerna som ska vara 500 kvadratmeter jämfört med de nuvarande 90 kvadrat som restaurangen har idag.

”Blir en jättesatsning”

Till Allt om Stockholm säger Thomas Gynning, VD på Frantzén Group, att de kommer kunna berätta mer om den nya satsningen i juli. Det kommer också fortsättningsvis finnas 23 platser i den nya restaurangen.
– Det blir en jättesatsning där gastronomin såklart kommer fortsätta vara huvudfokus men där också upplevelsen före och efter måltiden kommer bli en större del, säger han gåtfullt.

Den nya restaurangen kommer att drivas av Björn Frantzén samt den nuvarande köksmästaren Marcus Jernmark.

AOS WS

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons